Británie se chystá na tvrdé odstřižení od EU. Na dohodu už to nevypadá

25.07.2020 20:42

Velké Británie a Evropská unie zřejmě post-brexitovou dohodu neuzavřou, uvedly noviny The Independent. Možnost vyjednávání je do konce července. Britská vláda počítá s výsledkem, že k dohodě nedojde. Obě strany se můžou ještě dohodnout alespoň na „základní“ dohodě během podzimu, informuje Časopisargument.cz.

Británie se chystá na tvrdé odstřižení od EU. Na dohodu už to nevypadá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brexit, ilustrační koláž

Britská ministerstva předpokládají, že Británie bude obchodovat na základě pravidel Světové obchodní organizace po skončení přechodného období. Od 31. ledna, kdy Spojené království opustilo EU, jsou vztahy mezi ním a EU založeny na dohodě o přechodném období, tedy zatím platí předchozí pravidla, zatímco nová pravidla se vyjednávají.

Spory Británie a EU při hledání post-brexitových dohod se vztahují na několik oblastí. Například na práva při rybolovu, správu dohody, role Evropského soudního dvora a další. Mluvčí britského premiéra Borise Johnsona uvedl, že Británie bude i nadále konstruktivně vyjednávat s EU o budoucích vztazích, nicméně se přitom nevzdá svých práv jako nezávislá země. Sám premiér Boris Johnson prohlásil, že žádná dohoda je cena, kterou se Británii vyplatí zaplatit.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…