Čeští motorkáři si počkali na příznivce Putina. Takto to na Olšanech dopadlo

08.05.2022 17:30

Na počátku května v minulých letech Českem pravidelně projížděli členové ruského motorkářského gangu Noční vlci. U příležitosti oslav konce druhé světové války. Kvůli ruské válce na Ukrajině se ale tentokrát do EU nedostali. V Praze na Olšanských hřbitovech se tak setkali jen čeští příznivci a odpůrci Nočních vlků. Na jejich setkání dohlížela policie.

Čeští motorkáři si počkali na příznivce Putina. Takto to na Olšanech dopadlo
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Barvy Nočních vlků

V Praze na Olšanech to vřelo. Na místě, kde jsou pohřbeni padlí vojáci ruské armády, se střetli příznivci ruského motorkářského gangu Noční vlci a jejich kritici.

„Před areálem Olšanských hřbitovů se mimo jiné objevila postava nahého prezidenta Vladimira Putina na zlatém záchodě. Pod ním byla nahá postava běloruského prezidenta Lukašenka. Došlo na slovní výměnu názorů obou táborů a také k několika drobným strkanicím,“ napsal server Novinky.cz.

Na Olšanech promluvil také prezident Miloš Zeman, který připomínal, že tehdejší Československo v roce 1945 osvobozovali především ukrajinští vojáci. A když dnes Česko pomáhá Ukrajině, splácí svůj 77 let starý dluh.

„A právě tito vojáci osvobozovali moji vlast, tehdejší Československo, a mnozí z nich zde padli. Máme vůči nim dluh a dluhy se mají splácet. Jsem rád, že Česká republika tento dluh splácí jak podporou dnes bojující Ukrajině, tak i přijetím uprchlíků před válkou,“ uvedl prezident.

Členové Nočních vlků se podle svých vlastních slov podíleli na obsazování ukrajinského poloostrova Krym a dlouhodobě vyjadřují  podporu ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…