Chce zabíjet Němce, ale úřady jsou na vězněného Libanonce krátké. Brzy půjde na svobodu

01.08.2017 9:31

Liberální přistěhovalecká politika německé vlády je oceňována neziskovými organizacemi a levicovými aktivisty po celém světě. Ovšem německým úřadům často přidělává jen hluboké vrásky na čele. Zejména proto, že jim platné zákony brání účinně zasahovat proti islamistům.

Chce zabíjet Němce, ale úřady jsou na vězněného Libanonce krátké. Brzy půjde na svobodu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V ulicích Islámského státu

O jednom takovém případu z mnoha před několika dny informoval deník Die Welt. Jeho ústřední postavou je sedmadvacetiletý Libanonec, který si odpykává v berlínském vězení tři a půl roku za ozbrojenou loupež. Jestliže byl přistěhovalec z Blízkého východu před nástupem do vězení nechvalně proslulý svými krádežemi, za dobu věznění se muž „zvrhl“ ještě v jiném směru: Stal se z něj regulérní islamista.

Z vězení častokrát hrozil, že spáchá teroristický útok, a podle tajné zprávy radikalizoval i několik svých spoluvězňů. Brzy má být navíc propuštěn na svobodu a německé veřejnosti tak bude hrozit další bezprostřední nebezpečí. Podle zjištění deníku Die Welt však není možné libanonského radikála deportovat, protože nemá pas, a stejně tak ani udržet dále ve vězení. Zatím totiž nespáchal nic, za co by mohl být znovu odsouzen. Německým úřadům tak nezbývá než čekat.

Anketa

Chybí vám v politice exprezident Václav Klaus?

37%
63%
hlasovalo: 6897 lidí

A to přesto, že je Libanonec označován za teroristickou hrozbu a „využije každou příležitost ke spáchání teroristického útoku“. Tato nepříliš optimistická předpověď vychází z poznatků, které vězeňská služba získala po shlédnutí obsahu jeho mobilního telefonu. Ukázalo se, že muž čile komunikuje s usvědčenými islámskými radikály. Samotný Libanonec se otevřeně vyjadřuje ve smyslu, že by „nevěřící“ měli být pronásledováni a potrestáni.

Své násilnické „geny“ prokázal ve vězení hned několikrát. Naposledy právě při namátkové kontrole jeho cely, po které došlo k odhalení jeho kontaktů s radikálními islamisty. Muž agresivně napadl zasahující členy vězeňské služby a způsobil jim vážná zranění. Právě za tento svůj násilnický počin byl později odsouzen k dalším šesti měsícům vězení. „Proti rozsudku se nicméně odvolal. Ale i kdyby neuspěl, stejně vyjde na svobodu za několik málo měsíců,“ píše Die Welt.

Německé úřady si jsou dobře vědomy hrozby, kterou Libanonec představuje, a podle zjištění deníku Berliner Morgenpost do Libanonu před časem vycestovala delegace s cílem získat pro islámského radikála potřebné dokumenty. Ovšem úředníci v jeho rodném Sidonu vydat jakékoli papíry odmítli. Po svém propuštění tak bude Libanonec nosit na noze speciální „sledovací“ náramek, bude se muset pravidelně hlásit na policii a nebude mít přístup na internet ani k „chytrému“ mobilnímu telefonu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…