Cikrt: Chcípl prezident Klaus. Zůstal dědek, co vypráví pohádky. Odmítne péči, až mu covid chytí plíce?

11.01.2021 12:02

Někdejší mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt konstatoval, že v neděli na Staroměstském náměstí v Praze „chcípl prezident“. Narážel na chování druhého českého prezidenta na nedělní demonstraci a prohlásil, že mu je bývalého prezidenta vlastně líto. Ale ještě víc líto mu je prý lékařů a sester, kteří už jsou v boji s koronavirem velmi vyčerpaní.

Cikrt: Chcípl prezident Klaus. Zůstal dědek, co vypráví pohádky. Odmítne péči, až mu covid chytí plíce?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tomáš Cikrt

V neděli na Staroměstském náměstí v Praze proběhla demonstrace odpůrců protikoronavirových opatření i očkování. Jednou z hlavních postav celé akce se vedle zpěváka Daniela Landy stal i druhý český prezident Václav Klaus, který z pódia hřímal, že se nikdy nenechá očkovat.

Anketa

Líbila se vám demonstrace za účasti Dana Landy a exprezidenta Klause?

19%
75%
hlasovalo: 16884 lidí

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Jan Blatný už mnohokrát zdůraznil, že očkování je dobrovolné, ale že si umí představit bonifikaci lidí, kteří se očkovat nechají, protože tím zmírní průlet nemoci covid-19 Českem.

Klaus krom toho prohlašoval, že diktát vlády musí přestat.

Když to slyšel bývalý mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt, konstatoval, že na Staroměstském náměstí „chcípl prezident“. Volně tím navázal na iniciativu Chcípl pes, která akci na Staroměstském náměstí pořádala.  

„Na Staromáku dnes chcípl Prezident. Zůstal dědek, co vypráví pohádky v Landově pubertálním muzikálu Bratrstvo neočkovaných. Nepřál bych mu, aby musel stejně hrdinně odmítnout péči na ARO, pokud ho při promořování covid náhodou chytne za plíce. A už vůbec nepřeji nic zlého těm nešťastníkům zejména vyššího věku, kteří ho budou v odmítačství následovat. Je mi jich líto (a těch obětavých a utahaných zdravotníků mi je líto ještě víc),“ rozvedl svou myšlenku Cikrt.

Tomáš Cikrt politoval Václava Klause

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…