Co to šíříte?! Z Kyjeva se ozval naštvaný Kličko. Podivný příběh

27.02.2022 23:21 | Ze sítí

Kyjevský starosta Vitalij Kličko upozornil na dezinformace o obklíčení Kyjeva, které měly šířit ruské weby, ale zveřejnila je i agentura Associated Press (AP). Kličko označil informace o nemožnosti úniku z Kyjeva za nepravdivé. I přes vyvrácení zpráv o sevření Kyjeva je však patrné, že ukrajinskou metropoli čeká další těžká noc, směrem k ní se totiž podle satelitních snímků společnosti Maxar blíží pět kilometrů dlouhá kolona vozů ruské armády včetně tanků.

Co to šíříte?! Z Kyjeva se ozval naštvaný Kličko. Podivný příběh
Foto: Repro Telegram Vitalije Klička
Popisek: Kyjevský starosta Vitalij Kličko

Anketa

Prožije český národ na území svého státu rok 2022 v míru?

52%
36%
12%
hlasovalo: 38559 lidí
O nepřehlednosti panující na mediální scéně v rámci informování o dění v Ruskem napadené Ukrajině svědčí informace, že kyjevský starosta řekl agentuře Associated Press o obklíčení ukrajinské metropole ruskými silami. Přestože renomovaná agentura informaci přinesla s tvrzením, že slova pocházejí přímo od starosty Kyjeva, ten něco takového popírá s tím, že jde ve skutečnosti o „dezinformaci“.
 
Kličko na Telegramu napsal, že tvrzení o nemožnosti úniku z Kyjeva pochází z ruských zdrojů. „Ruské internetové publikace s odkazem na mě šíří informace, že Kyjev je údajně obklíčen a evakuace lidí je nemožná. Nevěřte lžím! Věřte pouze informacím z oficiálních zdrojů,“ popřel.

Podivil se také, že se zpráva šíří i mezi Ukrajinci. „A co je divné, že to začali šířit i ukrajinské telegramové účty,“ napsal s upozorněním, aby lidé hledali informace jen z oficiálních zdrojů.

Agentura Associated Press přitom tvrdí, že se ji měl Kličko o nemožnosti úniku z obklíčeného Kyjeva svěřit v nedělním rozhovoru pro agenturu. AP tvrdí, že jí Kličko řekl, že „všechny cesty jsou zablokované“, a nemůže tak proběhnout evakuace civilistů z města. „Právě teď jsme obklíčeni,“ měl údajně kyjevský starosta tvrdit agentuře AP.

Agentura také zveřejnila, že měl Kličko hovořit o tom, že „nemají stoprocentní kontrolu“. Tvrdila též, že při odpovědi na otázku, zda je město schopno doplnit tenčící se zásoby potravin a léků, „Kličkův pohled potemněl“.

Původní článek AP hovořící o obklíčení Kyjeva s odkazem na Klička:

Později agentura AP po vyjádření starosty na Telegramu doplnila odstavec, v němž se píše, že „Kličko později od svého tvrzení ustoupil“ a odkázala na Kličkův příspěvek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…