Dan Landa: Politika? Z ho*na bič neupleteš. Jednou nás zavřou za to, že máváme vlajkou

12.12.2018 10:51

„Politika je důsledek toho, jaké jsme bytosti, z ho*na bič neupleteš,“ řekl mimo jiné zpěvák Daniel Landa v rozhovoru s Pavlem Štruncem na serveru Info.cz.

Dan Landa: Politika? Z ho*na bič neupleteš. Jednou nás zavřou za to, že máváme vlajkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák, skladatel a automobilový závodník Daniel Landa

„Mám v sobě nějaký klid, nějaký mír, který jsem dříve neměl. Byl jsem ostrý hledač, nyní líp pracuji s emocemi. Vím, že svět je složitější, když koukám na láhev z jedné strany, vím, že z druhé strany je jiná,“ poznamenal čerstvý padesátník Landa úvodem rozhovoru. Ten se kromě zpěvu věnuje nyní také mentorování. 

Anketa

Obáváte se, že ,,vánoční" teroristické útoky zasáhnou i Českou republiku?

73%
hlasovalo: 8004 lidí

Landa se následně rozhovořil o jednotě společnosti. „Velice záleží na tom, jaké hodnoty lidé preferují. Jednota je jedna z velice důležitých hodnot,“ míní Landa. „Myslím si, že by mohla být fascinující zkušenost pro celý národ, kdyby podlehl nějaké euforii, která je třeba podobná, když se vyhraje na nějakým mistrovství, akorát není tak intenzivní, ale byla by dlouhodobější,“ dodal.

Video najdete ZDE.

Ten se snaží vyhýbat politice, nerad se o ní i baví. Pár slov však přesto padlo. „Vnímám ‚smrádek hněvu‘. Už nevím, co je lež, co je pravda. Respektuji výsledky voleb. Teď mě připadá, že politika zasahuje do našeho života každodenně, lidi se hádají a vymezují,“ podotkl. 

Poukázal pak na své špatné zkušenosti s médii. „Sám o sobě často vídám nepravdy, pokřivené věci. Nevěřím médiím. Vše, co mám zprostředkované, mám z médií,“ sdělil Landa, jenž podle svých slov – nemusí řešit politické sračky. „Radši se budu podílet na duchu lidí. Ta politika, špína, je jen důsledek toho, jaké jsme bytosti,“ dodal. 

„K vlasti mám posvátnou úctu. Je neuvěřitelné, že slovo vlastenectví nebo vlast zapáchá fašismem. Vlastenectví je láska ke krajině a cokoliv někdo říká, že vlastenectví je něco škodlivého, je to dezinterpretace pojmu. Jednou budete mávat vlajkou a oni vás zavřou,“ řekl také své aktuální pocity k vlastenectví Landa.

„Když vidím starej dub, tak je to pro mě setkání se stromobytostí,“ rozprávěl také zpěvák. Závěrem pak hovořil o čipování lidí. „Lidé se tomu brání, ale pak si koupí mobilní telefony, jsou na sociálních sítích a vedou na sebe složku,“ pousmál se Landa závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…