Dojatý Rakušan se nahrál. A dojetí hořkne: Má vysvětlovat

07.12.2021 9:14 | Ze sítí

Předseda hnutí STAN Vít Rakušan dnes zaslal dojemný a děkovný vzkaz zdravotníkům a dalším profesím. Ale o senátoru Doubravovi nedávno mluvil zcela jinak. Ústecko si prý zaslouží důstojnější zastoupení, za Doubravou prý nic nezůstalo a vyčítá mu členství v KSČ. A senátor teď vrací úder. „Vy, pane Rakušane, jste se do parlamentu dostal přes záda svých spolustraníků a dík, podle mne hanebnému rozhodnutí Ústavního soudu, přes záda další politické strany,“ říká Doubrava a ptá se, zda Rakušanovi vadí, že byl v KSČ také předseda Ústavního soudu. ,,Možná byste mi mohl vysvětlit, co je na té vaší cestě důstojného," sdělil Doubrava lídrovi STANu a možnému prezidentskému kandidátovi.

Dojatý Rakušan se nahrál. A dojetí hořkne: Má vysvětlovat
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda hnutí STAN, Vít Rakušan

Předseda hnutí STAN dnes navázal na svůj nedávný vzkaz a dojemně poděkoval na sociálních sítích všem lékařům a zdravotníkům, ale také policistům, hasičům, vojákům a také dobrovolníkům, studentům a lékárníkům. „Všem, kteří jakkoliv pomáhali a pomáhají při trasování. Všem, kteří poslali pár korun rodinám, kterým covid vzal budoucnost. Děkujeme všem, kteří obětovali své pohodlí kvůli odpovědnosti nejen za život svůj, ale za životy úplně cizích lidí,“ vyjmenoval předseda třetí nejsilnější parlamentní strany.

„Děkujeme, že se necháte očkovat. Děkujeme, že se pravidelně testujete a nosíte roušky. Jen díky vám to jednou zvládneme,“ uvedl.

Anketa

Chcete Víta Rakušana za prezidenta republiky?

1%
98%
hlasovalo: 29371 lidí
Komu ovšem Vít Rakušan asi nepoděkuje, je senátor za Ústecký kraj, Jaroslav Doubrava. O toho se nedávno otřel, když podepisoval memorandum o spolupráci s hnutím Vaše Ústím, jehož součástí je i dohoda o tom, že spolupracující subjekty postaví společného kandidáta do Senátu.

 „Ústí nad Labem je pro nás obrovská výzva. Starostové a nezávislí tady dosud zastoupení neměli a spojení s hnutím Vaše Ústí, které ctí hodnoty slušné a poctivé komunální politiky, je pro město nadějí na skutečně potřebné změny. Stejně tak si Ústecko zaslouží důstojnější zastoupení v senátu než bývalého komunistu, který v horní parlamentní komoře sedí v součtu téměř dvě desítky let a nic za ním nezůstalo,“ řekl Rakušan dle Ústeckého deníku.

A senátor Jaroslav Doubrava má pro změnu vzkaz pro něj, když se o Rakušanově narážce dočetl. „Vy, pane Rakušane, jste se do parlamentu dostal přes záda svých spolustraníků a dík, podle mne hanebnému rozhodnutí Ústavního soudu, přes záda další politické strany,“ říká senátor a ptá se předsedy STANu, zda mu nevadí členství Pavla Rychetského v komunistické straně, když ho vyčítá jemu.

„Možná byste mi mohl vysvětlit, co je na té vaší cestě důstojného. Já, pane Rakušane, jsem byl zvolen většinovým systémem, tedy nikoli přes záda kohokoli jiného. Mandát jsem dvakrát obhájil opět ve většinové volbě. Myslíte si skutečně, že kdyby voliči považovali mé jejich zastupování za nedůstojné, že bych dodnes v Senátu mohl pracovat?“ ptá se Doubrava a dodává: „Myslím, že většina lidí vidí právě váš rakušanovský vstup do parlamentu za opravdu nedůstojný.“ Dodejme, že hnutí Vaše Ústí vzešlo ze zrušené buňky hnutí ANO.

Sám Doubrava přitom o Senátu valné mínění nemá a nebyl by proti jeho zrušení. „Stal se z něho více méně skanzen zamindrákovaných pyšných lidí považujících jen ten svůj názor za správný,“ řekl před rokem.

Svým hlasem se Jaroslav Doubrava také podílel na schválení změny v zákoně o hmotné nouzi, která umožňuje ze sociálních dávek strhávat pokuty za opakované prohřešky. „Konečně umožní strhávat peníze ze sociálních dávek za to, když děti nebudou chodit do škol, protože klíčové je vzdělání. Konečně se z dávek budou moci strhávat pokuty. Protože pak se budou muset nepřizpůsobiví cikáni začít chovat konečně trochu jinak než nyní. Je velká škoda, že cikáni, kteří dosáhnou vysokého vzdělání, v těch komunitách nezůstanou, aby je ovlivňovali a dávali příklad. Většinou se zařadí mezi majoritu,“ komentoval tento krok ústecký senátor a chválil vystoupení Jiřího Čunka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…