Drábka vyplísnil vlastní úředník. Z očí do očí a před lidmi

25.04.2012 9:47

Ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09) zkritizovali během návštěvy Litoměřic. Ředitel litoměřického Úřadu práce Ivan Vilím se do Drábka pustil kvůli jeho působení na ministerstvu i kvůli vládě premiéra Petra Nečase (ODS). Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Drábka vyplísnil vlastní úředník. Z očí do očí a před lidmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

Vílím na shromáždění zaměstnanců řekl Drábkovi, že je jeho politika hanebná. Ředitel také z předem připraveného dvoulistu přečetl chyby, kterých se ministr práce dopustil.

Ministr rozvrátil sociální systém a pohrdá úředníky

Drábek prý rozvrátil slušně zavedený systém služeb pro nezaměstnané, pohrdal pracovníky úřadů práce a spletl si sociální služby s kasárnami. Podle ředitele Vilíma je Drábek prvním ministrem, se kterým se nedá spolupracovat. Zprávu přinesl deník Insider.

Vilím je v čele Úřadu práce v Litoměřicích už 17 let. Ve volbách 2010 ale dal hlas TOP 09.

„Svou politikou jste způsobili to, že občané ztratili důvěru ve stát a jeho instituce, že se v důsledku toho aktivizují různé extremistické až fašizoidní skupiny a roste kriminalita a hlavně že komunistům rapidně stoupají preference. To je velmi hanebný výsledek vašeho dvouletého vládnutí. To nepadá jen na vaši hlavu, ale i na hlavu premiéra Nečase, prosím vás, vyřiďte mu to,“ řekl Vilím do očí ministrovi, který ho může kdykoli odvolat.

Drábek na kritiku neměl slov. Odpoví elektronicky

Drábek prý na stížnost ředitele úřadu práce reagoval pouze tím, že každý má právo na názor. Stížnosti ředitele a dalších pracovníků si po hodinové návštěvě vyžádal písemně, uvedl server Aktuálně.cz.

„Pan ministr nestihl zaměstnancům úřadu vysvětlit všechny detaily, a proto jim odpoví elektronickou poštou,“ vysvětlila další postup mluvčí Drábka Viktorie Plívová. Žádné kroky se podle ní ale v nejbližší době nechystají.

Pracovníci z litoměřického úřadu podpořili svého ředitele. Dodali, že stejné názory mají také kolegové z ostatních pracovních úřadů.

„Nespokojenost je celorepubliková. Slovo našeho pana ředitele už mají zaměstnanci všech úřadů práce v zemi a vrací se nám jenom souhlasná stanoviska," uvedl jeden z litoměřických zaměstnanců, Emil Rulf.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…