Gazdík chce ponechat testování ve školách ještě čtrnáct dní. Co bude pak, to neví

31.01.2022 18:24

Ministr školství Petr Gazdík (STAN) rozhodl o podobě testování ve školách v příštích čtrnácti dnech. Měnit se nebude, co bude však poté, sám ministr neví. Prozatím o tom jedná s resortem zdravotnictví. Píše to server iROZHLAS.cz.

Gazdík chce ponechat testování ve školách ještě čtrnáct dní. Co bude pak, to neví
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Petr Gazdík

Proti plošnému testování se včera v pořadu CNN Prima NEWS vyjádřili jak exministr zdravotnictví Roman Prymula, tak také primářka kliniky infekčních nemocí Fakultní nemocnice Bulovka Hana Roháčová. 

Ministr Gazdík nyní uvádí, že vyjednává s ministrem zdravotnictví, jak by mělo vypadat testování ve školách po polovině února. „Shromažďujeme data a snažíme se být připraveni na režim po konci testování. Zda ten konec bude v polovině února, nebo někdy později, v tuto chvíli neumím říct. Ještě v příštích čtrnácti dnech bude testování fungovat tak, jak funguje doteď,“ uvedl Gazdík.

Ten dnes navštívil střední, základní a mateřskou školu pro sluchově postižené na pražském Smíchově. Předal zde žákům vysvědčení. Mimo jiné také hovořil s ředitelem Václavem Chmelířem, jenž uvedl, že testování větší problémy v jejich školách nepůsobí – samozřejmě kromě vyšších nákladů.

„Bylo to jedno z nejtěžších pololetí, které učitelé, žáci i rodiče zažili,“ zhodnotil pak ministr uplynulý půlrok.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…