Herečce se zvedl kufr z Xavera a jmenovala ho „p*asákem“

11.01.2021 14:14

Redaktorka ČRo Veronika Sedláčková má další zastánkyni a Xaver Veselý další anticenu. Herečka Tereza Dočkalová ho prohlásila za prasáka týdne. Prý šíří bludy, otravuje vzduch svými talkshow a „hejtuje skutečné novináře“. „Tenhle přítel populistických politiků zleva i zprava totiž moc dobře ví, co jeho posluchači milují. Nám se ale z jeho nenávistné bodrosti lehce zvedá kufr,“ prohlásila na televizi Seznam.

Herečce se zvedl kufr z Xavera a jmenovala ho „p*asákem“
Foto: Repro TV Seznam
Popisek: Herečka Tereza Dočkalová

Hned na Nový rok si Luboš Xaver Veselý způsobil problém, když kritizoval styl komunikace moderátorky ČRo Veroniky Sedláčkové. „To jsem si říkal, že je fakt trefená do lebky, to není možné,“  mínil v reakci na to, že Sedláčková pečlivě zmiňovala daňové poplatníky a poplatnice. Prohlásil, že je Sedláčková „zatížená tím genderovým, politickým, korektním, debilním stylem“.

Kauze se moderátor věnoval i ve svém pravidelném vysílání Xaver LIVE, kde jeden z diváků argumentoval, že když si může své názory říkat moderátor ČT Jakub Železný (míněna kauza Nábřeží Ludvíka Svobody), tak není důvod, aby se Xaver nemohl vyjádřit o redaktorce v XTV. Xaver podotkl, že to nebylo v XTV, kde svůj názor vyjádřil, tam má dohodu, že se vyjadřovat nebude, protože jsou na to kolegové a majitelé „lehce alergičtí“. „Ale něco jiného je Xaver LIVE, tady si můžu říkat co chci,“ dodal.

Anketa

Líbila se vám demonstrace za účasti Dana Landy a exprezidenta Klause?

19%
75%
hlasovalo: 16884 lidí

Ke kauze se vyjádřil na svém profilu: „Ke snaze tradičních kritiků mojí práce a hlavně mých názorů na věci se také tradičně přidal pořad Newsroom ČT. Aby bylo jasno:

1. Můj nadřízený, ředitel Regionálního vysílání ČRo, se mnou vedl pohovor na téma mého vyjádření směrem k paní Veronice Sedláčkové, resp. k ČRo. Nevidím sebemenší důvod, proč bych o tom měl cokoli říkat bulvárnímu pořadu ČT.

2. Proti paní Sedláčkové nic nemám, a to je zcela z mých slov patrné. Nebylo to myšleno nijak zle, ale ryze věcně. Sám musím často unést mnohem tvrdší kritiku.

3. Chtěl jsem poukázat pouze na problém přehnané politické korektnosti dnešní doby a na prohřešky proti českému jazyku. Asi jsem ale své vyjádření formuloval příliš příkře. Kdo o celé věci četl či slyšel, tak ví, proč píšu.“

Nicméně, za svá slova dostal cenu Prasák Týdne v  show „Kokoti na neděli“ herečky Terezy Dostálové. „Některé věci se mění, prasáci zůstávají. O koňskou délku a kýbl žoviálnosti navrch si ho vybojoval moderátor Luboš Xaver Veselý. Za setrvalé hejtování skutečných novinářů. Ve svém samožerském pořadu Xaver LIVE se tentokrát pustil do moderátorky Veroniky Sedláčkové. Což je podle něj eurosoudružka trefená do lebky, protože používá slova jako obyvatelé a obyvatelky,“ rozčilovala se Dočkalová.

„Fuj, gender, ech,“ parodovala herečka a dodala, že je škoda, že Xaver nezůstal u snahy zapsat se do knihy rekordů tlacháním 24 hodin v kuse. „Teďka vesele šíří bludy jako člen Rady ČT, přestože sám neuměl ani napsat a obhájit ani bakalářku na soukromé vejšce. A dál otravuje vzduch svými mizernými talkshow. Tenhle přítel populistických politiků zleva i zprava totiž moc dobře ví, co jeho posluchači milují. Nám se ale z jeho nenávistné bodrosti lehce zvedá kufr. Díky Věře Chytilové, že to poznala už dávno.“ Chytilová kdysi označila moderátora a člena Rady ČT za „poštěváka“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…