Hřib pryč? „Musíme mu lézt do zadku.“ Piráti dál ve varu

07.12.2021 7:07

Mezi Piráty to nadále doutná. Po neúspěchu ve volbách, kde Piráti získali jen 4 poslance, část strany volala po odchodu do opozice. Ze strany samotné odešlo několik nespokojenců. A teď se pod palbou z vlastních řad ocitl i pražský primátor Zdeněk Hřib. Někteří Piráti nechtějí, aby znovu kandidoval na primátora.

Hřib pryč? „Musíme mu lézt do zadku.“ Piráti dál ve varu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Anketa

Chcete Víta Rakušana za prezidenta republiky?

1%
98%
hlasovalo: 29371 lidí

V říjnu 2022 Česko čekají další volby. Tentokrát volby do zastupitelstev měst a obcí. Budou se týkat i největšího města České republiky - Prahy. V politických stranách už se rozbíhají přípravy na tento politický střet.

A u Pirátů to vře. Pohled na Pirátské fórum dokládá, že část strany už nechce Zdeňka Hřiba za primátora.

„Zdeněk Hřib pro mě není přijatelný kandidát nikam, tím méně do role primátora. V průběhu svého působení jasně prokázal, že není schopen konstruktivní spolupráce s nikým jiným než s lidmi, kteří mu patřičně lezou do zadku,“ napsal na fóru například člen Pirátů Prahy 8 Jan Hamal Dvořák.

„Kde jsou naše otevřené systémy, které budou moci využívat městské části a další obce? Vždyť se kvůli němu pirátské digitalizaci všichni tak akorát smějí,“ pokračoval Dvořák.

Kritice Hřib čelí i za to, že toho údajně udělal málo pro cyklisty v Praze.

„Kandidaturu Zdeňka Hřiba na lídra kandidátky nemohu podpořit. Přijde mi to líto, protože před třemi lety jsem v něj vkládal velké naděje a byl jsem rád, že Praha, jak jsem si tehdy myslel, nastupuje cestu pirátské změny. Zdeněk zakrýval machinace koaličních partnerů, některé dokonce i osobně hájil. Zdeněk osobně podepsal nevýhodnou smlouvu s Dopravním podnikem hl. m. Prahy, která na dalších 10 let zkomplikuje otevření trhu v oblasti provozu autobusů. Zdeněk neudělal nic pro zkvalitnění městské dopravy a téměř nic pro zkvalitnění pěší a cyklodopravy,“ napsal na fórum člen krajského sdružení Ondřej Kališ.

V anketě, ve které hlasovalo 132 Pirátů, se 45 hlasujících postavilo proti tomu, aby Hřib obhajoval post primátora, a 72 hlasujících se vyslovilo pro Hřibovu obhajobu mandátu. Ostatní se zdrželi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…