Ivan David žasne: „Noví Francouzi“ bijí na ulicích ženy za krátké sukně. A média?

27.09.2020 6:08

Europoslanec Ivan David (SPD) se rozepsal na svém facebooku k textu serveru iDnes.cz. Ten totiž informoval o tom, jak ve Francii přibývá útoků mužů na ženy, které nosí krátké sukně a šortky.

Ivan David žasne: „Noví Francouzi“ bijí na ulicích ženy za krátké sukně. A média?
Foto: Archiv ID
Popisek: MUDr. Ivan David, europoslanec za SPD

David ve svém komentáři cituje server iDnes.cz, jenž informoval o tom, jak soud ve východofrancouzském Mulhouse vyměřil dvouměsíční podmíněný trest mladíkovi, který napadl dvě ženy za to, že podle něj neměly vhodné oblečení. ‚Jedna z nich na sobě měla šortky,‘ uvedl server franceinfo. Policie vyšetřuje také podobný případ z minulého týdne. Tři muži napadli ve Štrasburku studentku kvůli tomu, že měla krátkou sukni,“ cituje David.

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí

Podle něj, poučený člověk ví, že to byli „noví Francouzi“, jejichž „cudnost" krátké sukně urážejí. Mladou dívku, podle její výpovědi pro francouzskou rozhlasovou stanici, měli muži označit „děvkou v sukni“ a následně ji tlouci, mimo jiné i do obličeje. David dále cituje slova vládního mluvčího Gabriela Attala, podle něhož jde o vážnou věc. „Ve Francii musí být možné vyjít na ulici v tom, v čem chceme. Nemůžeme přijmout, aby byla ve Francii žena ohrožena nebo dokonce napadena či zbita za to, jak se oblékla,“ sdělil Attal. 

V článku se však, podle Davidových slov, ani jednou neobjevuje slovo muslim. „Politická korektnost nám naprosto zavádějícím způsobem sugeruje, že francouzští muži zničehonic, po staletích opěvujících ženu a lásku, najednou začnou ženy kárat, a když to nejde po dobrém, tak bít, aby ochránili jejich a svou cudnost,“ je rozhořčen europoslanec. 

„Islámu lze vyčítat mnohé, jako každé ideologii, například povinnost šířit jej ohněm a mečem, ale co je snad nejodpudivější, je extrémně nepřátelský postoj vůči ženám. Žena je muži podřízena, má v poměru k němu poloviční hodnotu, je v podstatě jen nádoba na rození dětí, hlavně synů, vzdělání nepotřebuje, poslouchat musí, je dobré ji bít. Čest muže je pak mezi nohama ženy a prohřešky proti cti se trestají smrtí dotyčné,“ popisuje dále David. 

A věnuje se i Německu, kde dle jeho slov rovněž jde o desítky takových případů ročně. „Ne všichni muslimové takový islám chtějí a propagují, mnozí před ním ze své vlasti utekli do Evropy, ale v okamžiku, kdy se prostředí začne zahušťovat a příchozích z islámských zemí přibývat, nutně vítězí fundamentální podoba islámu se vším, co Evropa díky své osvícenecké tradici už dávno zavrhla. A objevuje se fenomén do nedávna nepředstavitelný – napadání žen za ‚nemravné‘ oblečení, o kterém jsme dříve četli ve zprávách z Afghánistánu pod vládou Talibánu, ze Saúdské Arábie a z Íránu,“ sdělil David.

„Představa, že za sexuální zločiny si žena ‚může sama‘, by měla být pro Evropu neakceptovatelná! Nebojovaly snad feministky i za to? A najednou většina z nich, těch nejhlasitějších, hájí ‚právo ženy na zahalování‘. Zvláštní právo, které když žena odmítne, je v lepším případě bita, v horším zabita ‚z důvodu cti‘. A jak se zdá, už se toto násilí netýká jen žen z muslimských komunit. Však také byl zmíněný útočník z Mulhouse potrestán přímo exemplárně. Považte – dvouměsíční podmíněný trest, 75 hodin obecně prospěšné práce a povinnost absolvovat stáž o povinnostech občana. Ne, to není vtip, ale realita. Smutná. Podruhé si jistě rozmyslí bít ženu, když ví, že ho čeká školení. Člověka maně napadá, co je větší zločin – jestli bití ženy, nebo shovívavé ‚trestání‘ a zohledňování ‚kulturní odlišnosti‘,“ dodal David.

„Je možné považovat člověka, který na ulici napadne ženu, za plně integrovaného? Jistě, mnozí namítnou, že to dělají i ‚evropští‘ muži. Rozhodně ale přitom nemají oporu ve vlastních zákonech, jako mají muslimové v právu šaría, které mnozí z nich považují za nadřazené zákonům ‚nevěřících‘. Podivná interpretace sexuálního pudu, v němž agresor může kdykoli tvrdit, že byl vyprovokován ‚děvkou v necudném oblečení‘, nás vede hluboko do středověku,“ uzavřel europoslanec.

Francie včera také zažila útok u bývalé redakce časopisu Charlie Hebdo v Paříži, kdy byli zraněni dva lidé. Vyšetřování incidentu převzal protiteroristický úřad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…