Jiří Švorc rezignoval na post generálního ředitele ŘSD

05.09.2011 17:29

Generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jiří Švorc odstoupil v pondělí z funkce. Stalo se tak po dohodě s ministrem dopravy Pavlem Dobešem. Švorc bude působit v nové pozici zmocněnce pro Českou republiku pro nejvýznamnější dopravní komunikace jako jsou D1 a R35, uvedlo ministerstvo dopravy.

Jiří Švorc rezignoval na post generálního ředitele ŘSD
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr dopravy Pavel Dobeš na zasedání vlády

Podle důvěryhodného zdroje týdeníku Profit rozhodl ministr dopravy Pavel Dobeš o odvolání Jiřího Švorce z postu generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic ČR už před dvěma týdny.

Ministerstvo dopravy a ŘSD ČR ovšem podobný krok tehdy odmítnuly. „Není to pravda, hovořil jsem přímo s ministrem a ten tuto informaci nepotvrdil," řekl Profitu Marek Illiaš z tiskového odboru ministerstva dopravy Profitu. „Nemohu to potvrdit. O ničem nevíme," dodala mluvčí ŘSD ČR Martina Vápeníková.

Švorc v čele ŘSD ČR vydržel pouze rok. Loni v srpnu totiž vystřídal Alfreda Brunclíka a jmenoval ho tehdejší ministr Vít Bárta. Švorc před nástupem na ŘSD ČR působil v oblasti pozemního stavitelství jako stavbyvedoucí a manažer, například ve společnostech ÖMV, Globus a OBI. Jeho úkolem bylo přispět k lepšímu jednání úřadu se stavebními firmami a nalezení úspor.

Napsali jsme:

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…