Klaus mladší vtipkoval o „silách pokroku“. Nikdo nemá ve sněmovně takové procento žen jako Trikolóra...

28.07.2020 18:49

Poslankyně Tereza Hyťhová, známá tvář hnutí Tomia Okamury, odchází z hnutí. „Ukončila jsem členství v SPD i jejím poslaneckém klubu,“ uvedla. Rozhodla se doplnit tým Trikolóry Václava Klause mladšího. A právě ten nyní její krok okomentoval na sociálních sítích.

Klaus mladší vtipkoval o „silách pokroku“. Nikdo nemá ve sněmovně takové procento žen jako Trikolóra...
Foto: screen: ČT24
Popisek: Václav Klaus mladší při svém vystoupení v Poslanecké sněmovně

Poslanecký klub i hnutí SPD jako takové je chudší o jednu členku. Jde o známou tvář z Ústeckého kraje Terezu Hyťhovou, která v pondělí oznámila svůj konec v hnutí Tomia Okamury. K takovému kroku prý směřovala delší dobu, vadí jí hlavně údajná podnikatelská podstata SPD.

„Ke dni 27. července 2020 jsem já, Tereza Hyťhová, ukončila členství v hnutí SPD a jejím poslaneckém klubu. Ve sněmovně budu spolupracovat s hnutím Trikolóra,“ píše na svém facebookovém profilu Hyťhová.

Mezi důvody svého konce v hnutí jmenuje údajnou podnikatelskou podstatu a pěstování ega ‚některých jedinců‘. „Dnes jsem odeslala rezignační dopis předsedovi poslaneckého klubu hnutí SPD a ukončila také členství v hnutí SPD. K tomuto kroku jsem směřovala delší dobu, tak, jak jsem více a více poznávala skutečnou podnikatelskou podstatu SPD,“ píše poslankyně.

„Politiku vnímám jako souboj hodnot a hájení názorů, nikoli jako způsob obživy nebo pěstování ega některých jedinců. I nadále zastávám své vlastenecké cítění a názory a v tomto směru budu pracovat pro naše občany, jako tomu bylo doposud,“ konstatuje Tereza Hyťhová.

Přestup už na sociálních sítích okomentoval šéf Trikolóry a poslanec Václav Klaus. „Mgr. Hyťhovou jsem poznal jako konstruktivní místopředsedkyni Školského výboru sněmovny. Její příchod vítám – ve sněmovně jde o každý hlas a nárůst ze dvou na tři je o 50 procent,“ uvedl Klaus se ‚smajlíkem‘ na konci.

Podle šéfa SPD Tomia Okamury je ale za ‚přestupem‘ Hyťhové něco jiného. Podle jeho slov poslankyně ztratila důvěru v krajské organizaci SPD, přišla tedy o možnost dostat se na volitelné místo na kandidátce. Proto ‚dezertovala‘ k hnutí Trikolóra. Okamura také Hyťhovou vyzval k ukončení mandátu, který získala v barvách SPD. Přestup z SPD do Trikolóry je v současné době o to pikantnější, že lídři obou hnutí si mezi sebou poslední dobou začali veřejně vyměňovat názory. Spor začal kolem českého členství v Evropské unii. 

Václav Klaus mladší se dnes za Trikolóru zaradoval i na Twitteru. Trikolóra má podle něj zdaleka největší zastoupení žen v Parlamentu, a to hned 67 %. S nadsázkou tak komentuje to, co se velmi často probírá: zastoupení žen ve sněmovně i v politice vůbec. „Zlé patriarchální strany uvízlé ve stereotypech by se měly rozpustit a přenechat rozhodování novým silám pokroku, tolerance a míru. Pohlaví je sociální konstrukt (a naopak),“ uvedl. 

@volimtrikoloru má po včerejšku zdaleka největší zastoupení žen v parlamentu (67 %).
Zlé patriarchální strany uvízlé ve stereotypech by se měly rozpustit a přenechat rozhodování novým silám pokroku, tolerance a míru.
Pohlaví je sociální konstrukt (a naopak).:-):-)

— Václav Klaus ml. (@VaclavKlaus_ml) July 28, 2020

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…