Kulhánek: Vrbětice? NATO nás podpořilo. Úplně všichni

15.06.2021 8:36

NATO nás znovu podpořilo v kauze Vrbětice, oznámil ministr zahraničí z řad sociální demokracie Jakub Kulhánek. Ocenil také to, jak se americký prezident jednoznačně postavil za NATO a ujistil všechny, že Američané stojí bok po boku se svými partnery.

Kulhánek: Vrbětice? NATO nás podpořilo. Úplně všichni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek

Anketa

Je korektní, jak Andrej Babiš nadává Pirátům kvůli migraci?

97%
2%
hlasovalo: 25395 lidí

Ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) si v rozhovoru pro Lidové noviny pochvaloval, že NATO jednoznačně podpořilo Českou republiku v kauze Vrbětice. Česko bylo v závěrečném prohlášení summitu zmíněno hned dvakrát a to podle Kulhánka ukazuje, že nás celá aliance bere vážně.

„NATO vystupuje konzistentně. Odpovídá to podpoře, která se nám dostala několik málo dní po oznámení kauzy Vrbětice formou společného prohlášení Severoatlantické rady. Dnes se to objevilo v závěrech summitu. Česká republika je v nich explicitně zmíněna. A to ve dvou oblastech. Jednak v souvislosti s ruskými aktivitami na aliančním území. To je v přímé souvislosti s Vrběticemi. Dále je zmíněna solidarita s Českou republikou a USA, co se týče umístění na seznamu nepřátel Ruska,“ zdůraznil Kulhánek. 

„Je z toho jasně vidět, že NATO je s námi solidární. Všichni členové aliance museli se závěry souhlasit a vyjádřili nám takto jednoznačnou podporu. Ukazuje to, jakou váhu aliance celé situaci dává,“ dodal.

Americký prezident Joe Biden dal podle Kulhánka najevo, že USA stojí pevně po boku svých partnerů v alianci a hrozby, které vychází z Ruské federace, nebere na lehkou váhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…