Liche jsme odvolali kvůli pojištění DPP, přiznal šéf dozorčí rady

15.08.2012 22:59

Předseda dozorčí rady pražského dopravního podniku Jiří Nouza v ČT prozradil, proč byl z čela představenstva DPP odvolán Vladimír Lich. Nejde prý o trestní oznámení, která podal a o nichž se spekulovalo, ale o nevyřešené pojistné smlouvy.

Liche jsme odvolali kvůli pojištění DPP, přiznal šéf dozorčí rady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

Důvodem pro odvolání Vladimíra Liche z čela představenstva DPP bylo jeho vyjádření k tomu, jestli od Nového roku bude majetek podniku pojištěn. Uvedl to předseda dozorčí rady Jiří Nouza (TOP 09).

„Pojištění majetku bylo velmi nevýhodné,“ bránil však Liche v Událostech, komentářích primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Podle něj bylo i zadání zakázky diskriminační, a proto s pojišťovacími smlouvami Lich nesouhlasil.

„Dozorčí rada si nikdy na pana generálního ředitele nestěžovala,“ pokračoval Svoboda. Nikdy prý neprohlásila, že by špatně hospodařil – až nyní, kdy podal trestní oznámení na osm lidí, kteří podepisovali smlouvy ke sporným zakázkám na DPP.

Primátor o důvodu odvolání Liche doteď nevěděl. „Já bych vám to rád vysvětlil, ale sám tomu nerozumím,“ prohlašoval na počátku pořadu. Nyní o tom hodlá jednat na čtvrteční schůzce. „Je to problém mezi dozorčí radou, panem generálním ředitelem a valnou hromadou, tedy radou hlavního města Prahy,“ dodal.

V dozorčí radě podle informací ČT hlasovali pro odvolání Liche i zástupci z ODS. Nejen to chce Svoboda ujasnit. Šéf dozorčí rady Nouza však popřel, že by tento spor měl vliv na koaliční spolupráci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …