Mafie? Koluje video, které by Kiska nejraději spálil. Kdo se mu mstí? Jenže, jsou tu silné pochyby

15.02.2020 8:11

Na internetu koluje anonymní video, kde podnikatel a údajný mafián rozprávějí o slovenském exprezidentovi Andreji Kiskovi a tvrdí, že Kiska dobře věděl, že na Slovensku kupoval pozemky, které byly kradené. Podle Ľuboše Blahy, poslance vládní strany Smer-SD Roberta Fica, to dokládá, že v čele slovenského státu v minulosti stál mafián. Kiska se brání, že čelí účelovému útoku, za kterým stojí Robert Fico.

Mafie? Koluje video, které by Kiska nejraději spálil. Kdo se mu mstí? Jenže, jsou tu silné pochyby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Slovenska Andrej Kiska

Anketa

Máte rádi Stanislava Křečka?

95%
5%
hlasovalo: 32329 lidí
Na Slovensku se blíží parlamentní volby. V poslední únorový den přestupného roku Slováci rozhodnou, zda jejich zemi povede i po 12 letech vládní strana Smer-SD Roberta Fica, nebo dnešní opozice. A zda se na moci bude podílet extremista Marian Kotleba, o němž se na Slovensku běžně mluví jako o fašistovi. Komentátoři se povětšinou shodují v tom, že v tuto chvíli lze jen těžkdo předvídat, jak volby dopadnou. Ale už teď je jasné, že je předvolební kampaň hodně špinavá.

Jednou z obětí takové kampaně může být i exprezident Andrej Kiska, lídr nové strany „Za ľudí“. Kiska tvrdí, že když ještě jako prezident odmítl Fica dostat do Ústavního soudu Slovenské republiky, šéf strany Smer přislíbil Kiskovi pomstu. A právě na tuto pomstu prý teď došlo.

„Robert Fico mi sliboval pomstu a útoky, pokud ho nejmenuji předsedou ústavního soudu, a už je to jakoby anonymně tu,“ napsal Kiska na sociální síti Facebook s tím, že se ho Robert Fico bojí, protože už jednou s Kiskou prohrál v prezidentských volbách v roce 2014 a nechce prohrát znovu.

Andrej Kiska promluvil

Kiska těmito slovy vysvětluje video, které koluje na internetu a anonymně je rozesíláno i do slovenských a českých médií. Video, na kterém se baví, má doložit, že je Kiska údajný mafián, protože si koupil pozemky, o kterých věděl, že byly v minulosti zcizeny.

Fico tvrdí, že s videem nemá nic společného.

Na videu má být zachycen jeden z údajných mafiánských bossů Milan Reichel, jak rozmlouvá s podnikatelem Michalem Šuligou. Podle deníku SME je ale video pravděpodobně zinscenované a jeho smyslem může skutečně být Kisku poškodit v nadcházejících volbách.

Video okomentoval poslanec Směru Ľuboš Blaha, stoupenec radikální levice. Ten osmnáctiminutový záznam považuje za bombu.

„Normálně to neumím rozdejchat. Měli jsme v čele státu mafiána. Normáálného mafiána. Tušili jsme to, ale i tak. Tohle je pád anděla v přímém přenose,“ konstatoval Blaha.

Tahle kauza je podle poslance slovenské vládní strany horší než rozhovory Mariana Kočnera s různými lidmi, které se teď probírají u soudu nad vraždou slovenského novináře Jana Kuciaka a jeho snoubenky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…