Magistrát Prahy podstoupí v květnu velkou reorganizaci

25.04.2012 12:03

Pražský magistrát čeká od 1. května rozsáhlá reorganizace. Její součástí je mimo jiné zřízení postů zástupců ředitele magistrátu či kanceláře památky UNESCO, do které by měl podle dřívějších informací přejít kritizovaný ředitel památkové péče Jan Kněžínek. Dokument v úterý večer schválila rada hlavního města, zveřejněn byl na webových stránkách pražského magistrátu.

Magistrát Prahy podstoupí v květnu velkou reorganizaci
Foto: red
Popisek: Magistrát hlavního města České republiky

Kancelář památky UNESCO bude podle ČTK přímo podřízena řediteli magistrátu, přesune se do ní také několik zaměstnanců z odboru památkové péče.

"Vznik nového oddělení vychází z nutnosti zajistit plnění závazků vyplývajících ze skutečnosti, že historické centrum Prahy je zapsáno na seznam světového kulturního dědictví," uvádí se ve schváleném dokumentu. Pražská památková rezervace je na seznamu UNESCO od roku 1992, dosud kvůli tomu speciální kancelář neměla.

Magistrát zaměstná o 17 lidí víc. Budou připravovat metropolitní územní plán

Nově by od května měly vzniknout tři místa zástupců ředitele magistrátu. Tyto posty byly loni zrušeny poté, co se na jejich obsazení neshodla tehdejší koalice ODS a ČSSD.

Hlavním důvodem reorganizace je podle důvodové zprávy oddělení státní správy a samosprávy. Počet zaměstnanců magistrátu bude zvýšen o 17 lidí, kteří se přesunou z příspěvkové organizace „Útvar rozvoje hlavního města Prahy“ do odboru územního plánu. Jejich úkolem bude příprava takzvaného metropolitního územního plánu, který má nahradit současný územní plán. Na pražském magistrátu tak bude od 1. května pracovat celkem 1907 lidí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…