Masakry ve Francii: Islám nechceme? Jste fašisti, psal jsem. Ach jo

01.11.2020 20:32

Marketingový expert Jakub Horák se v minulých dnech vyjádřil k událostem ve Francii. Nejprve byl zavražděn učitel Samuel Paty, jemuž uřízl hlavu čečenský útočník, následně další útočník, zřejmě tuniského původu, v Nice uřízl hlavu ženě a zabil další dva lidi. K dalšímu útoku pak došlo včera v Lyonu.

Masakry ve Francii: Islám nechceme? Jste fašisti, psal jsem. Ach jo
Foto: Repro YouTube Real Talk
Popisek: Marketingový expert Jakub Horák

„Už druhá uříznutá hlava člověka ve Francii během jednoho týdne doprovázená vzýváním Boha. Při čtení této zprávy si živě vzpomínám na doby, kdy jsem slogan ‚Islám tady nechceme‘ označoval za fašistický, a dokonce o tom sepsal i jeden přemoudřelý novinový sloupek... berte to prosím ne jako štvaní, ale spíše jako nostalgické povzdechnutí,“ poznamenal Horák. Svou noticku psal poté, co v Nice pravděpodobně Tunisan ubodal tři lidi. Včera pak došlo k dalšímu útoku v Lyonu, kdy byl postřelen protestantský kněz z Řecka.

Včera pak Horák hovořil o tom, že absolutně není proti volné migraci lidí, kteří za něco stojí. „Ať jsou lidé svobodní!“ uvedl. „U nás v Eccentric Clubu jsou skvělí lidi z různých zemí – jako majitel území klubu mám kolikrát potíže souhlasit za jeden večer se světonázorem týpka z Turecka, Izraele, Arménie nebo Íránu. Přesto to zvládám, obvykle když s sebou maj něco dobrýho. Každej má svoji pravdu a je jasný, že když já jsem Čech, tak fandím Čechům, Turek Turkům – kurva to přece nemůže bejt jinak,“ sdělil.

„Pro mě je zásadním rozdílem, jestli někdo nechápe, že to je celý fotbalovej zápas a chce mít pravdu absolutní. Tam bych měl velký problémy. Žid z tý úžasný statečný země by si mohl myslet, že já jako ateista jsem špatnej. Kamarád z Íránu by si mohl myslet, že když nevěřím v Proroka, jsem špatnej. Rus – a zažil jsem to mockrát – si může myslet, že bysme měli mít k Rusům respekt automaticky. Tyhle hypotézy lidsky chápu, ale zásadně je odmítám.
To nikdy neudělám. Nikdy nebudu mít respekt automaticky k nikomu. Mám respekt k někomu, kdo mi předvede něco úžasnýho. A cokoli pod tím je pro mě – sorry – už dneska málo,“ dodal Horák. „Jinak jsme kamarádi, nebo nuly, mám všechny rád, ale respekt není zadarmo. Náš klub bude vždycky otevřenej jakýkoli národnosti a já vás tam extrémně vítám, protože jste zajímaví. Ale naší jedinou filozofií bude vždycky svoboda myšlení a respekt vůči tomu, co kdo umí. Nikdy se toho myšlení nevzdáme. Je ve finále prospěšný pro každýho,“ uzavřel.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…