Mě to uráží! Vondráček rázně odpálil redaktorku ČT, když se ptala na Rusko

22.10.2018 13:58

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) se brání kritice za to, že se v Rusku sešel se svými kolegy, předsedy obou komor ruského parlamentu. Dnes se vyjádřil ke své schůzce s makedonským protějškem.

Mě to uráží! Vondráček rázně odpálil redaktorku ČT, když se ptala na Rusko
Foto: Daniela Černá
Popisek: Radek Vondráček, předseda Poslanecké sněmovny

„Nemohli jsme jednat jinak, než že máme unikátní příležitost pohovořit si o makedonské ústavní změně ohledně přejmenování země. Zajímalo mě, jakým způsobem probíhala debata, jaký je kvalifikovaný odhad pana předsedy, jak to celé bude probíhat. Já jsem informoval pana předsedu o tom, že Visegrádská skupina se nedávno sešla v Košicích, že rozšíření EU o Makedonii je jednou z priorit,“ podotkl Vondráček pro ČT24. 

Anketa

Jednání Radka Vondráčka v Rusku je nehorázné ponížení ČR, říká poslanec Pirátů Lipavský. Cítíte se poníženi?

3%
hlasovalo: 20310 lidí

„Je nějaký kvalifikovaný odhad, že by mohlo dojít k přejmenování země 15. prosince. Následně jsme se bavili o jednacím řádu,“ sdělil Vondráček.

Následně se Vondráček také vyjádřil k návrhu poslaneckého piráta Jana Lipavského, jenž chce prosadit na sněmovní schůzi bod ohledně Vondráčkovy návštěvy v Rusku. „Cením si, když budu mít možnost říct svůj názor. Je čas na debatu k té pozici v této otázce. Méně už oceňuji to, jak pan Lipavský vystupuje, že v podstatě mě a mé kolegy uráží, když mluví o té delegaci, ale toho si nebudeme všímat. Budu rád, když ta debata proběhne, já těch argumentů mám spoustu. Spousta politiků a komentátorů vystupují na základě dojmů. Takže můžeme klást argumenty a jsem rád, je čas, v tomto roce, co vlastně chceme, jaké chceme mít mezinárodní vztahy, jak je chceme mít vyvážené,“ podotkl Vondráček. Bránil se i slovy, že v Rusku z jeho úst zaznělo, že Česko je na straně svých spojenců.

Anketa

Je dobře, že se v roce 1918 rozpadlo Rakousko-Uhersko?

56%
44%
hlasovalo: 10725 lidí

„Nemusíme s tím souhlasit, ale zasloužíme si všichni, abychom vedli dialog. Nejde o nic jiného než vyrovnat, vyvážit politiku se svými západními sousedy. Cítím se být součástí západního prostoru a po 30 letech můžeme mít sebevědomou národní politiku,“ dodal Vondráček.

„Máme právo vést sebevědomou zahraniční politiku stejně jako třeba Francie, Německo,“ zdůraznil Vondráček se slovy, že cokoliv jiného jej de facto uráží. „To, že jsem se někde choval submisivně, není argument, uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…