Ministr Havlíček shrnul, jaké kompenzace mohou čerpat kadeřnice či majitelé fitness center

06.01.2021 20:05

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček na svém facebooku sdílel krátké video, ve kterém přiblížil, jaké kompenzace mohou čerpat kadeřnice, majitelé fitness center či kosmetických, masážních a dalších salónů. Konkrétně jde o období od 14.10. do 10.1. Lze ale předpokládat, že termín se bude ještě prodlužovat.

Ministr Havlíček shrnul, jaké kompenzace mohou čerpat kadeřnice či majitelé fitness center
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Karel Havlíček, místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy

„Chápu, že jste v situaci, možná v jedné z nejnáročnějších za poslední období, proto jsme pro vás připravili celou řadu kompenzačních opatření,“ uvedl na začátek videa Havlíček, které bylo natočena na venkovním sportovišti v pražské Stromovce. 
 

Anketa

Má vláda otevřít horská lyžařská střediska?

62%
hlasovalo: 17967 lidí
„Ti z vás, kteří zaměstnávají pracovníky, mohou čerpat v rámci programu antivirus sto procent náhrady za jejich mzdy a odvody. Ti z vás, kteří jsou v nájmu, mohou prostřednictvím programu COVID nájemné čerpat sto procentní krytí nájmu za poslední čtvrtletí roku 2020. Pokud jste živnostníkem, můžete získat 500 korun na den,“ upřesnil Havlíček a nezapomněl připomenout nový kompenzační program, který schválila vláda. Ten provozovatelům těchto aktivit nabízí 400 korun denně za každého zaměstnance. 
 
„Jinými slovy, pokud budete mít pět pracovníků, činí to dva tisíce korun za den, krát třicet dní, a to se rovná 60 tisíc korun,“ vysvětlil ministr. 
 
„Věřím, že tyto prostředky vám pomohou překlenout možná nejnáročnější období ve vašem podnikání,“ dodal na závěr Karel Havlíček. 
 
 
 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…