Ministr Vojtěch povolí tanec. O víkendu se opatření zmírní

30.07.2021 19:30

Během víkendu se zmírní některé protikoronavirové restrikce. V hudebních klubech bude povoleno tančit. Úlevy se dočkají i lidé vracející se z dovolených a lidé, kteří budou mít od lékaře důkladně doloženo, že nemohou nosit respirátor ani roušku.

Ministr Vojtěch povolí tanec. O víkendu se opatření zmírní
Foto: Screen CNN Prima News
Popisek: Ministr zdravotnictví za ANO Adam Vojtěch na CNN Prima News

Od soboty se mění některá proticovidová opatření. Ministr zahraničí z řad ČSSD Jakub Kulhánek oznámil, že děti ve věku od šesti do dvanácti let nebudou muset být pět dní v karanténě, i pokud se vrátí s rodiči z dovolené v zemích s rudou barvou na covidové mapě – ze zemí s vysokým rizikem nákazy. Takové dítě musí podstoupit PCR test, ale pokud bude negativní, povinnost karantény odpadá.

„Od soboty nebudou muset děti mezi 6 a 12 roky mít test před návratem ani z červených nebo tmavě červených zemí. Zároveň bude možné u těchto dětí provést PCR test hned po návratu, takže nebudou vůbec muset do samoizolace,“ napsal ministr Kulhánek na Twitteru.

 

 

Od 1. srpna se navýší počet lidí, kteří se budou moct zúčastnit kulturních akcí pod širým nebem. Na diskotékách a v klubech se také bude moct tančit.  

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch také oznámil, že v povinnosti nosit respirátory ve vnitřních prostorách budou stanoveny výjimky, ale ty se budou týkat jen lidí, kteří budou mít od lékaře potvrzení, že ze zdravotních důvodů nemohou nosit ochranu úst a nosu. Toto potvrzení bude muset obsahovat i důkladné lékařské zdůvodnění, proč dotyčný roušku či respirátor nosit nemůže. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…