Ministři zahraničí zemí V4 se sejdou s korejskou kolegyní

07.06.2019 6:40

Ministři zahraničí Slovenska, České republiky, Maďarska a Polska, které patří do uskupení visegrádská čtyřka (V4), se dnes v Bratislavě sejdou na společném jednání s jihokorejskou kolegyní. Šéfové diplomacií včetně českého ministra Tomáše Petříčka také vystoupí na mezinárodní konferenci Globsec, která se ve slovenské metropoli právě koná.

Ministři zahraničí zemí V4 se sejdou s korejskou kolegyní
Foto: Repro ČT24
Popisek: Tomáš Petříček v Událostech komentářích

Schůzka ministrů zahraničí zemí V4, které se zúčastní také jihokorejská ministryně Kang Kjong-wha, je další ze série jednání během vrcholícího předsednictví Slovenska v uskupení zmíněných čtyř středoevropských zemí. Očekává se, že ministři projednají kromě jiného možnosti spolupráce států V4 s Jižní Koreou v oblasti ekonomiky, obchodu, vědy a techniky, stejně jako v kultuře a vzdělávání.

Ministři zahraničí se během dne také zúčastní různých diskusních panelů konference Globsec, která je zaměřena například na otázky bezpečnosti, digitalizace či budoucnosti Evropy. Konference se zúčastní kromě jiných i vyjednavač EU pro brexit Michel Barnier.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…