NÁSILNÉ VIDEO: Stejně se nám nic nestane! Itálie otřesena migrantským útokem na řidiče autobusu

31.08.2017 11:14

Italský deník Il Giornale se věnuje násilnému incidentu, který se odehrál tento týden na autobusové zastávce v Palermu. Skupina agresivních přistěhovalců z Afriky si počíhala na řidiče autobusu a jeden z nich jej pak uvnitř vozidla brutálně napadl.

NÁSILNÉ VIDEO: Stejně se nám nic nestane! Itálie otřesena migrantským útokem na řidiče autobusu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Podle své výpovědi řidič právě přijížděl na zastávku, kde posedávala skupinka Afričanů. „Troubil jsem na ně, aby mi uhnuli z cesty, ale neposlechli mě. Musel jsem tedy kličkovat mezi nimi. To je potom hrozně rozčílilo,“ cituje italský deník řidiče, kterému se nakonec podařilo s vypětím všech sil přistavit autobus k zastávce. Tím však, bohužel, vše teprve začalo. Průběh celého incidentu velmi dobře mapuje krátké video, které pravděpodobně natočil jeden z pasažérů.

Jak je vidět v úvodním záběru, řidič přichází k předním dveřím, kde se dohaduje s jedním z afrických přistěhovalců, který se snaží vniknout dovnitř. Řidič se jej snaží zadržet dvěma spíše propagačními kopy, ale to mladého agresivního migranta rozčílí ještě víc a vrhá se na muže s plnou vervou. Buší do něj pěstí a nepřestává ani, když viditelně otřesený řidič, otec osmiletého dítěte, klesá k zemi. Napětí by se však dalo krájet i venku na zastávce.

 

Anketa

Chcete, aby plénum Poslanecké sněmovny vydalo Babiše k trestnímu stíhání?

37%
63%
hlasovalo: 19741 lidí

Dalších asi sedm afrických přistěhovalců, včetně dvou žen, se tváří velmi násilnicky. Hrozí pěstmi, zlostně pokřikují a ve vytříbené italštině hrubě nadávají. „Ty čuráku, jsi kus hovna,“ zahrnují muže s kamerou migranti urážkami. Další řidič se mezitím venku snaží uklidnit situaci, ale jak je patrné z videozáběrů, příliš se mu to nedaří. Afričané neustále zuřivě gestikulují a hrozí „kameramanovi“ násilím. Incident ukončují až přivolaní policisté.

Surově zmlácený řidič dostal nemocenskou na celý další týden. „Myslel jsem, že zemřu. Naštěstí nejsem žádný věchýtek. Kdyby byl na mém místě nějaký slabší kolega, byl by možná už po smrti,“ svěřuje se jednapadesátiletý řidič, který po stejné trase jezdí již dvacet let a obdobný incident prožil již o dva dny dříve. „Opět šlo o cizince. Na nástupišti ale nebyli žádní cestující, tak jsem s autobusem stihl ujet,“ říká G. P. s tím, že přistěhovalci se snaží často vyvolat konflikty.

„Využijí každé situace, jak se s vámi pustit do hádky či rovnou bitky. Strůjci posledního incidentu mi navíc vyhrožovali, že ví, kde bydlím, a že si to se mnou ještě vyřídí. Neustále na mě řvali a říkali, že nemají, co ztratit, a stejně se jim prý nic nestane,“ svěřil se řidič deníku Il Giornale a dodal, že má nyní velké obavy se vrátit zpět za volant. Natočené záběry jsou mezitím v rukách policie, která v příštích dnech rozhodne o dalším postupu.

Deník Il Giornale patří k největším a nejčtenějším a uveřejnění uvedeného incidentu vyvolalo v Itálii rozruch.

Za spolupráci na článku redakce děkuje paní Monice Pilloni


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …