Na Sinaji spadl vrtulník mezinárodních sil. Česká vojačka zemřela

13.11.2020 12:23

Při čtvrtečním pádu vrtulníku mnohonárodnostních sil na egyptském Sinajském poloostrově zahynula rotmistryně Michaela Tichá. Jde o první českou vojačku, která při zahraniční misi přišla o život. Její tělo dnes přepraví do Prahy české vojenské letadlo. Pieta se uskuteční na kbelském letišti v Praze, informují Novinky.

Na Sinaji spadl vrtulník mezinárodních sil. Česká vojačka zemřela
Foto: Repro Facebook
Popisek: náčelník Generálního štábu Armády České republiky Aleš Opata

„Ztratili jsme jednoho z nás, rotmistryni Michaelu Tichou. Je mně to moc líto. Na některé věci se prostě nedá nikdy připravit. Upřímnou soustrast rodině,“ sdílela armáda na twitteru slova náčelníka generálního štábu Aleše Opaty.

 

 

Prezident Miloš Zeman prostřednictvím svého mluvčího Jiřího Ovčáčka kondoloval pozůstalým české vojačky.

„Prezident republiky Miloš Zeman vyjadřuje upřímnou soustrast rodině tragicky zesnulé rotmistryně Michaely Tiché. Slova účastenství směřují i k těm, kdo Michaelu Tichou poznali při službě vlasti. Prezident republiky si nesmírně váží všech českých vojaček a vojáků,“ uvedl.

 

 

Při nehodě vrtulníku pozorovatelů mezinárodních mírových sil mělo být na palubě šest Američanů, Francouz a Češka, uved list Times of Israel. Míroví pozorovatelé se na Sinaji účastnili mise, která dohlíží na dodržování mírové dohody mezi Izraelem a Egyptem. 

reklama

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…