Návrat totality?! Mrazivá slova. Policista popsal, co se za koronakrize děje u záchranných složek

12.02.2022 21:41

Čím dál více policistů a hasičů vyjadřuje odpor proti vládním protiepidemickým opatřením. „Je to příprava na totalitu. Vidíme aroganci, nadřazenost. My nejsme spokojeni, kam to spěje,“ uvedl v pořadu O čem se mlčí policista a předseda krajské organizace Pro Libertate Tomáš Ježek, který dělá vše pro to, aby se členové Integrovaného záchranného systému (IZS) sjednotili a postavili proti této zlovůli.

Návrat totality?! Mrazivá slova. Policista popsal, co se za koronakrize děje u záchranných složek
Foto: Repro: Youtube - O čem se nemluví
Popisek: Tomáš Ježek z Pro Libertate.


V těžké době covidové se sneslo mnoho kritiky na někdy tvrdé zásahy policistů proti občanům nedodržujícím protipandemická opatření. Lidé vyjadřovali přání, aby policisté slepě neplniliprotilidské rozkazy zkorumpovaných politiků“ a při protestu proti povinnému očkování experimentální vakcínou aby složili své štíty a pendreky a postavili se na stranu lidu, který terorizují členové vlády.

Volají po tom, aby se moc opět navrátila do rukou lidí a aby příslušníci silových a záchranářských struktur byli těmi, kdo k této radikální změně napomohou.

„Mluvím za kolegy z celého Integrovaného záchranného systému, že ti lidé se rozhodli postavit té zlovůli. Vystoupili z komfortní zóny, aby vyslovili svůj nesouhlas s tím, co se tu poslední dva roky děje a kam se to celé vyvíjí,“ řekl Ježek.

  • Původní zdroj ZDE

Situace u policie je napjatá více než kdy dřív. Spolu s nástupem nové vlády skončil v pozici policejního prezidenta Jan Švejdar, spekulovalo se, že odchází po tlaku od ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Od policie zvažovala odejít celá řada policistů. „Za své kolegy mohu říct, že nejsme spokojeni s tím stavem! A to nejen s tím vývojem, ale i když se podíváme, kam až to spěje,“ zdůraznil Ježek hlasem policistů.

„Spěje to už někam, co bychom mohli nazvat přípravou na totalitu!“ obávají se policisté. „Policisté, hasiči a další členové Integrovaného záchranného systému včetně ozbrojených složek armády se vyslovili v deklaraci IZS proti povinnému očkování a také proti diskriminaci, doplnil Ježek. Během prvních dvou týdnů získala tato deklarace na 24 tisíc podpisů.

„Také se vyslovili proti cenzuře a proti zvůli moci, kterou už musí v současné době vidět každý. Je to arogance, nadřazenost,“ dodal, že ze strany politiků dnes chybí vůle k diskusi k těmto závažným tématům.

„U policie byla stěžejní ta hraniční vyhláška o povinném očkování. Díky tomu jsme se na konci loňského roku začali všichni spojovat a propojovat a postupovat společně,“ pokračoval Ježek.

Anketa

Je dnešní situace Ukrajiny stejná jako situace Československa roku 1938?

hlasovalo: 48687 lidí
Nyní je podle něj potřeba, aby neopustili jeden druhého a aby byli navzájem solidární. „Protože pokud se jim podaří nás rozdělit, tak podléháme tomu celému tlaku. Já jsem viděl policisty, kteří to vzdávali, kolegy, kteří si nakonec vakcínu nechali píchnout jen z důvodu, že na ně byl vyvíjen tlak, nikoliv že by si to tak přáli a že by to chtěli. Byli tu i kolegové, kteří si napsali žádosti do civilu, protože neviděli jiné východisko, ‚buď to si to píchnout, nebo půjdu‘,“ popsal policista dění ve svém pracovním prostředí.

„Když jsem tohle celé viděl, říkal jsem si, že je to vážné, že je potřeba, abychom řekli jednotně ‚ne, my s tím nesouhlasíme‘. Proto se začala vytvářet taková živelná struktura, postupně jsem oslovoval další a další kolegy. Je zde mnoho podobně smýšlejících lidí jako jsme my,“ podotýká Ježek.

Netrvalo dlouho a vytvořila se celorepubliková struktura. „Vytvořili jsme koordinační skupiny na každém kraji, jsme neustále v každodenním kontaktu. Předáváme si informace. Postavili se za nás právníci z Pro Libertate, za to jim patří velké díky. Vytvořili jsme i paralelní odbory v rámci policie a hasičů. Tedy policisté a hasiči postupují jednotně, máme skupiny společné,“ věří Tomáš Ježek, že v jednotě je síla, jež bude působit na rozhodování politiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…