Nehoráznost! Tomio Okamura se takto ohradil proti rozsudku, že se má omluvit Hlídacímu psu, který je podle něj napojen na Sorose

13.08.2019 12:45

Soud v úterý nepravomocně rozhodl, že se má předseda hnutí SPD Tomio Okamura omluvit provozovateli webu HlídacíPes, tedy Ústavu nezávislé žurnalistiky. Proti tomuto rozsudku, který označuje SPD za nehorázný, se hnutí SPD ohradilo a Tomio Okamura se proti němu odvolá.

Nehoráznost! Tomio Okamura se takto ohradil proti rozsudku, že se má omluvit Hlídacímu psu, který je podle něj napojen na Sorose
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Předseda SPD Tomio Okamura totiž označil web HlídacíPes za mediální podvodníky. Podle něj ho křivě osočili, že prodej podílu jeho restaurace za rok 2017 nebyl řádně uveden v jeho majetkovém přiznání. „Právní zástupce Tomia Okamury doložil soudu ověřený notářský zápis o převodu obchodního podílu za částku nižší než 100.000 Kč, tudíž Tomio Okamura neměl zákonnou povinnost zveřejnit tento údaj v majetkovém přiznání poslance. Spekulace uvedené webem HlídacíPes se tedy vůbec nezakládaly na pravdě,“ uvedla SPD.

„Soud dále zamítl návrh právního zástupce Tomia Okamury ve věci doložení dalších důkazů o potenciálním lživém sdělování informací, v rámci webu HlídacíPes, stejně tak neakceptoval další předložené důkazy o propojenosti této webové stránky s financemi společnosti George Sorose," uvedlo hnutí SPD.

„Soud tedy ze zcela nepochopitelného důvodu rozhodl, že se za výrok má Tomio Okamura omluvit. Po doručení písemného rozsudku soudu celou záležitost posoudí právní zástupce a v této věci podá Tomio Okamura odvolání k příslušnému odvolacímu soudu. Hnutí SPD se s tímto rozhodnutím Městského soudu v Praze neztotožňuje,“ uvedl tiskový odbor strany.

Podle Tomia Okamury server Hlídací pes spolupracuje s Nadací Open Society Fund George Sorose a dostal od něho i finanční příspěvky a Soros je podezříván z toho, že podporuje masovou imigraci a globalistickou agendu či barevné revoluce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…