Nový šéf zpravodajství ČT: ČT24 je to nejlepší, co máme. Večerníček se posune

09.10.2011 20:33

Nový šéf zpravodajského oddělení České televize Zdeněk Šámal se chystá zatraktivnit Události, přesunout Večerníček a zachovat Václava Moravce. Zpravodajský kanál ČT24 je podle něj momentálně to nejlepší, co veřejnoprávní televize má.

Nový šéf zpravodajství ČT: ČT24 je to nejlepší, co máme. Večerníček se posune
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Události kvalitnější, ne nutně nejsledovanější. Do takové podoby by nový šéf veřejnoprávního zpravodajství chtěl uvést hlavní zpravodajskou relaci ČT1. "Důvěryhodné, exkluzivní, zachycující opravdu důležité události, využívající potenciál toho, co má Česká televize k dispozici," popsal v rozhovoru pro server Aktuálně.cz, jak by si Události představoval.

Chtěl by relaci především odlišit od relací komerčních televizí. "Že jsou tam zprávy, které jinde neuvidí, a které veřejnoprávní televize může vyrábět, protože na ně má finanční zdroje. Veřejnoprávní televize se ve zpravodajství ani jinde nemusí podbízet a za každou cenu nabízet něco, co se považuje za takzvaně zajímavé, jenom proto, že to lidi zaujme."

Více o České televizi čtěte ZDE

Večerníček před Událostmi? To nejde

Sledovanost pro něj proto nebude primární, rád by ale viděl Události před zprávami televize Prima. K čemuž mu může pomoci i jiná programová skladba. V současnosti totiž Událostem předchází dětská pohádka, což není vhodné. "Pokud cílíte na určitou diváckou skupinu, která je v případě Událostí hodně široká, nemělo by se stát v programování to, že se na přeskáčku oslovují naprosto rozdílné cílové skupiny. Jinými slovy: Z Večerníčka jít na Události je pro hlavní zpravodajskou relaci poměrně vražedný počin. Večerníček rozhodně není cílová skupina Událostí," podotkl.

Naopak zachovat hodlá zpravodajskou "čtyřiadvacítku". "Myslím, že je to nejlepší kanál, který Česká televize nyní má," zdůraznil. Nerad by "pouštěl" také Václava Moravce, o němž se spekulovalo, že z obrazovky veřejnoprávní televize co nevidět odejde. "Václav je člověk, který se rád vyvíjí, sleduje trendy a uvažuje nad svou prací." Spolupracovat s ním proto hodlá i nadále.

Šámal se do České televize vrací kvůli novému generálnímu řediteli Petru Dvořákovi, který mu spolupráci nabídl. Náklonnost je vzájemná. Dvořák byl prý jedinou podmínkou Šámalova návratu, pod nikým jiným by pracovat nechtěl.

Čtěte:

Zpravodajství ČT zřejmě povede Šámal

Nejhorší ředitel ČT byl Janeček, tvrdí neúspěšný Fenič

Jandák tajemně: V ČT se na nižších úrovních odehrávají podivné příběhy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…