Novým předsedou Svazu měst a obcí se stal starosta Kyjova František Lukl

12.06.2015 11:58

Novým šéfem Svazu měst a obcí (SMO) se stal podle očekávání jeho dosavadní místopředseda a starosta Kyjova František Lukl, někdejší ministr pro místní rozvoj ve vládě Jiřího Rusnoka. Rozhodla o tom dnes rada svazu na zasedání v Praze. ČTK o tom informovala mluvčí SMO Štěpánka Filipová.

Novým předsedou Svazu měst a obcí se stal starosta Kyjova František Lukl
Foto: Kyjov
Popisek: Mgr. František Lukl, MPA, starosta města Kyjov

Lukl podle ní na jednání rady uvedl, že jako předseda by chtěl využít zkušenosti ze starostování i z ministerské funkce. „Chci rozvíjet dobrou a silnou pozici svazu jako respektovaného partnera vlády a parlamentu,“ řekl.

Rovněž bude podporovat profesionalizaci svazu, který podle něj tvoří tři Svatoplukovy pruty, které se společně nezlomí, tedy statutární města, města a obce.

Lukl v čele svazu nahradil bývalého kladenského primátora Dana Jiránka, který už znovu nekandidoval. Jiránek ovšem zůstane výkonným ředitelem svazu.

Nová stočlenná rada má také projednat akční plán s prioritami, které svaz schválil na květnovém sněmu v Olomouci. Mezi nimi je například financování výkonu státní správy či dostupné veřejné služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…