OKD nebude těžit v Dolu Paskov po roce 2014 bez spolufinancování

22.09.2013 12:31

„Do konce roku 2014 musíme Důl Paskov uzavřít, s žádnou jinou variantou ani nepočítáme,“ prohlásil v pořadu Otázky Václava Moravce na ČT 24 generální ředitel a předseda představenstva OKD a zároveň výkonný ředitel NWR Ján Fabián. Odmítl tak návrh prezidenta Miloše Zemana a premiéra v demisi Jiřího Rusnoka, kteří se na sobotní schůzce dohodli usilovat o prodloužení těžby nejméně do roku 2016.

OKD nebude těžit v Dolu Paskov po roce 2014 bez spolufinancování
Foto: Profimédia
Popisek: Ilustrační foto

Fabián takové rozhodnutí odůvodnil tím, že OKD nechce dotovat ztrátový provoz. „Když máte ztrátové podnikání, nemůžete ho uměle prodlužovat. Jakákoliv forma fungování podniku nad rok 2014 by byla možná pouze tehdy, kdyby se někdo jiný podílel na těžbě,“ řekl s tím, že by důl mohl být otevřený dalších několik let, například s finanční pomocí od státu.

To však Zeman i Rusnok odmítají. Podle nich by těžbu měl platit pouze majitel dolu, tedy společnost OKD, a to bez přispění státu.

Obsahem plánované schůzky tak podle slov Fabiána bude diskuze o současných problémech OKD a dalším vývoji této společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…