Odešel po bouračce Janouška a už má novou funkci. Vysoký policista Husák

25.04.2012 7:11

Novým šéfem ochranné služby bude současný náměstek policejního prezidenta a bývalý policejní prezident Vladislav Husák. Rozhodl o tom jeho nadřízený Petr Lessy, informovala policie na svých webových stránkách. Média přitom spekulovala o tom, že útvar chránící ústavní činitele povede po Františku Snopkovi jeho současný náměstek a bývalý šéf protidrogové centrály Jiří Komorous. Uvedla ČTK.

Odešel po bouračce Janouška a už má novou funkci. Vysoký policista Husák
Foto: tan
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

O tom, že si Husák řekl o post šéfa ochranné služby informoval už dříve server Českápozice.cz. Minulý týden Husák požádal Lessyho o uvolnění ze své funkce. Husák se tak mohl podle služebního zákona ucházet o tři volná místa v nižší tarifní třídě - šéfa ochranné služby, Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování nebo krajského ředitele Ústeckého kraje.

Husák ve funkci náměstka končí, protože Lessy přijal jeho dříve nabídnutou rezignaci. Na novou pozici nastoupí k 1. červenci a k tomuto datu zároveň skončí jako náměstek policejního prezidenta.

Husák se v minulosti osvědčil, tvrdí Lessy

"K rozhodnutí mě vedla mimo jiné skutečnost, že Husák v minulosti osvědčil velitelské schopnosti během řady konkrétních bezpečnostních opatření, a to i mezinárodního rozsahu. Zároveň nemám v současné době důvod pochybovat o jeho bezúhonnosti zpochybňované v minulých týdnech," prohlásil Lessy.

Svůj odchod z vedení policie nabídl loni poté, co se v médiích objevily zprávy o tom, že se v Obecním domě setkal s kontroverzními podnikateli Tomášem Hrdličkou a Romanem Janouškem. Vedle nich tam měl být i exprimátor Pavel Bém. Náměstek tvrdil, že šel kolem a jen se zastavil pozdravit své známé. Janoušek tam podle něho vůbec tehdy nebyl.

Lessy však rezignaci svého náměstka přijal až koncem března poté, co lobbista podle policie srazil v opilosti autem ženu. Nechtěl prý, aby byla policie v této kauze jakkoli zpochybňována, přestože podle policejního prezidenta nebylo sebemenší podezření, že Husák v posledních měsících s Janouškem komunikoval. Husák ve svém prohlášení odmítl spojování svého odchodu s Janouškem či jeho incidentem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: vfe

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…