Ondřej Neff o tom, co nás zřejmě čeká: Západ s kopancem do zadku. To bude tanec!

22.02.2020 14:23

Publicista Ondřej Neff se zamýšlí nad tím, co přijde, pokud 29. února skončí válka v Afghánistánu. V tuto chvíli to vypadá, že by skončit mohla, a podle publicisty tak vlastně skončí nejpitomější válka v moderní historii. Jenže, vůbec nebude co slavit.

Ondřej Neff o tom, co nás zřejmě čeká: Západ s kopancem do zadku. To bude tanec!
Foto: AČR
Popisek: Vojenská vozidla v Afghánistánu

Jestli afghánské tažení opravdu skončí podpisem mírové dohody 29. února, bude to zřejmě konec nejdelší a nejpitomější války moderních dějin, přičemž konstatujme, že všechny války jsou hnusné a zavrženíhodné. Z našeho pohledu to byla válka alianční a zabředly do ní tedy nejen USA, ale Západ jako takový,“ upozornil Ondřej Neff na serveru Neviditelný pes.

Přitom se dalo čekat, jak válka v Afghánistánu dopadne. Každá mocnost, která do země dorazila, si na tamních horách a lidech vylámala zuby. Své o tom vědí Britové, kteří ještě v časech impéria chtěli Afghánistán kontrolovat. Ve 20. století si na Afghánistánu vylámali zuby Sověti. A v 21. století tentýž neslavný osud potká Američany a jejich spojence. Tedy i nás.

V tuto chvíli se zdá, že si Afghánci jen budou sami vládnout a Tálibán ani další organizace nebudou chtít terorismus exportovat za hranice. Ale to se zdá teď. Zrod Islámského státu svět také podcenil. Řada radikálů se k této teroristické organizaci přidala a rozšiřoval jeho moc. Islamisté sice nakonec byli poraženi, jenže spousta bojovníků si jen oblékla džíny a zmizela v davu. Nyní mohou své síly nabídnout např. Afghánistánu.  

„To mějme na paměti, až budeme oslavovat příchod míru. Je to s Afghánistánem jako s brexitem. Těmi podpisy to podstatné teprve začíná. V Afghánistánu zatím udávali tón Američané a jejich spojenci, za cenu nesmírných nákladů a ztrát. Teď odejdou s potupnou šlápotou na zadku. Taktovky se ujme Tálibán. To bude tanec!“ varoval Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…