Ondřej Neff připomněl jádro sporu o Maďarsko: Budete děti vychovávat vy, nebo aktivisté LGBT?

09.07.2021 10:53

Spisovatel Ondřej Neff napsal pár slov k tahanicím o maďarský zákon, který údajně diskriminuje LGBT+ komunitu. Neff ve shodě s europoslancem Alexandrem Vondrou (ODS) tvrdí, že je to zákon, který má udržet pod kontrolou neziskové organizace šířící na školách svůj pohled na sexuální menšiny. Spisovatel k tomu dodal, že nám tahle duhová válka přijde jednoho dne vlastně směšná. Až přijde skutečná krize.

Ondřej Neff připomněl jádro sporu o Maďarsko: Budete děti vychovávat vy, nebo aktivisté LGBT?
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Na půdě Evropského parlamentu se v posledních dnech řeší maďarský zákon, která zakazuje propagaci LGBT na základních školách a reklamy propagující sexuální menšiny v televizích. Podle maďarského premiéra Viktora Orbána ale nejde o diskriminaci LGBT komunity, ale o ochranu dětí před pedofily. Spisovatel Ondřej Neff nabídl ještě třetí možný pohled na celý zákon. Neff ho vnímá jako legislativu, která má udržet pod kontrolou neziskové organizace působící na školách.

„Otázka zní: Budete mít sexuální výchovu svých dětí pod kontrolou vy, anebo aktivisté LGBT? Takové je jádro sporu Maďarska podporovaného Polskem s vedením Evropské unie. Tam je lobby LGBT tak silná, že už padl návrh vyhodit kvůli tomu Maďarsko z EU a náš Deník N už ho dokonce vyhazuje z 21. století,“ napsal k tomu Neff na serveru Neviditelný pes.

Podle Neffa navíc může přijít den, kdy nám spory kolem maďarského zákona budou připadat nicotné.

„Současná převládající politika EU vede nevyhnutelně k ekonomickým problémům a ty mají – zase nevyhnutelně – za následek sociální napětí. Teze, že se musíme uskromnit ve prospěch klimatu, je tikající časovaná bomba. Ta, až vybuchne, bude mít tak drsný efekt, že se na spor kolem propagace homosexuality zapomene. Bude menšinový,“ pravil Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…