Patříme na Západ? Ne, patříme Západu. Proč? Analytik odhalil zlé věci

06.06.2023 6:40 | Ze sítí

MONITORING Patříme na Západ. To je heslo, na kterém se současná pětikoalice shodne. Neshodne se ovšem na tom, co vlastně má Západ být. Pro některé poslance a ministry jsou to křesťanské tradice a osobnosti typu Ronalda Reagana a Margaret Thatcherové, pro jiné je to naopak současný unijní establishment, boj za práva všech menšin a boj o zelenější zítřky. Že Česko patří na Západ však rozporuje analytik Petr Markvart. Jedná se podle něho o „patrně nejhloupější slogan mocenské kliky současného režimu“. Argumentuje jednak dávnou historií, totiž že české země nebyly ani součástí říše římské, ani té západořímské. Ale také současným děním. Zmínil i úmrtí českého miliardáře Petra Kellnera.

Patříme na Západ? Ne, patříme Západu. Proč? Analytik odhalil zlé věci
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Analytik Petr Markvart

„U nás se římské právo a kultura prosadily až mnohem později a zprostředkovaně. I první restaurace impéria v podobě karolinské říše, se našim zemím vyhnula a skončila před naším pohraničním hvozdem. Státoprávně nás okrajově zasáhla až ta druhá, otonská, a to pouze proto, že její centrum bylo geograficky v těsném sousedství našich zemí. Mladý český stát, kterému německé císařství ještě dlouhá léta upíralo jak světskou, tak i duchovní suverenitu, však přesto šel svou jedinečnou cestou. Nakonec se přes desítky porušených privilegií, slibů i smluv, obojího domohl,“ připomenul Markvart.

Doplnil, že jazykově i kulturně jsou české země výsledkem slovanské migrační vlny z východu a jihovýchodu. A křesťanství pak do českých zemí dorazilo nejdříve z jihu a kvůli němu se vytvořil umělý slovanský jazyk.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29702 lidí
„Nadále jsme potom sdíleli osudy dalších středoevropských a balkánských národů, převážně slovanskými jazyky hovořících a vyformovaných z původního slovanského obyvatelstva. Bylo to především v obraně Evropy před muslimskými vojsky osmanských sultánů v době, kdy se ten slavný ‚Západ‘ zabýval vlastními bratrovražednými válkami a později honem za koloniálním panstvím,“ popisuje analytik.

„Zatímco do různých zbytečných válek jsme byli postupně vtaženi též, kolonizace se náš civilizační okruh nikdy neúčastnil. Cizorodé, západní sr*čky v podobě učení Johna Wycliffa, Jeana Calvina a Martina Luthera, dovedly náš národ do dvou zničujících konfliktů domácí a později všeobecné totální vyhlazovací války. Výsledkem toho druhého, tedy třicetileté války, bylo naše ukotvení ve středoevropské monarchii, která nakonec vlastními (středoevropskými) silami Evropu před Turky ubránila a vydala se na cestu osvobození západobalkánských slovanských národů,“ uvádí Markvart.

Podle Markvarta na „Západ“ vtahuje Česko německá historická škola. „To však provždy vzalo za své už počátkem 16. století a definitivně zaniklo Vestfálským mírovým uspořádáním,“ namítá. Ale to, jak mají někteří politici ODS, KDU i TOP 09 blízko k panevropanství, tuto myšlenku udržuje při životě, míní.

Ale důvodem je podle něj i rozbití Rakouska-Uherska. „Dávná nechuť Francie a Velké Británie k silnému státnímu útvaru ve střední Evropě konečně slavila úspěch. Ve shodě s touto paternalistickou politikou nejprve tytéž západní země umožnily brutální revizi jimi narýsovaných hranic v Mnichově 1938 a později nás bez skrupulí odkoply do sféry vlivu komunistického molochu na Jaltě 1945. Proces západní správy naší státnosti byl potom dovršen rozdrobením Československa a Jugoslávie do menších, snadno ovladatelných celků,“ tvrdí.

Pokud jde o současnost, Markvart má za to, že překvapivé je zejména, jak rychle západní kapitál Českou republiku ovládl při privatizaci. „Nové ekonomické a politické elity byly podvázány předivem vztahů k západním institucím. Ty, které přece jen pošilhávaly jiným směrem, byly eliminovány, a to i ve smylu likvidace fyzické. Petr Kellner je toho nedávným příkladem,“ naznačuje Markvart temné pozadí nehody na Aljašce. Ovšem vydírání ze Západu prý čelili i vrcholoví politici ČR, tedy Andrej Babiš, Miloš Zeman nebo Václav Klaus.

„Ve jménu toho, že takzvaně ‚patříme na Západ‘ jsme se vzdali vlastní energetické, surovinové i obchodní politiky a stala se z nás pouhá odmocnina vlastní ekonomiky. V době, kdy vzniká nový ekonomický řád a multipolární svět, se stále křečovitěji držíme trosek potápějící se lodi západního vlivu, vybudovaného na anglosaské brutalitě, rabování kolonií (včetně té české), soustavném porušování a ohýbání smluv a slibů a dominaci dolarového podfuku. Kdo by se chtěl byť jen podívat jiným směrem, je ihned ostrakizován, okřikován a tupen mediální žumpou a politickými prostitutkami,“ stěžuje si.

A pro zmíněné má i svůj vzkaz: „Nejenomže na ten Západ nepatřím ani já, ani lidé v této zemi, ale nepatříte tam ani vy sami. Až totiž zničíte poslední zbytky naší suverenity a státnosti a odevzdáte tuto zemi bruselským úředníkům, krachujícímu euru, zelenému, inkluzivnímu a genderovému šílenství, tak vás ten Západ odkopne stejně, jako to historicky provedl všem užitečným hlupákům před vámi.“

Podle Markvarta je Česko stále stejnou součástí středu Evropy. „Patříme do české kotliny s moravskými úvaly a slezským pohraničím. Mluvíme starobylým a košatým jazykem našich předků, kteří tuto zemi osídlili a předávali jí svým potomkům, až se dostala do našich rukou. Jak s ní naložíme, je pouze na nás,“ říká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Obecné, zvláštní a jedinečné v dějinách , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefrajava , 06.06.2023 10:44:41
.to vše lze vidět v analýze, nebo spíše pojednání Petra Markvarta. Lid obecný z 50% s průměryzovaným IQ 90 až 110 a z 25% pod tímto průměrem tohle nebude chápat. PePa na Hradě s IQ 107 , což je mnohem méně než měl V.Havel, V.Klaus a M.Zeman zřejmě zvrat v nastolené tendenci nepřinese, spíše se vše urychlí a to k horšímu, ještě většímu područí a vazalství silám, kterým podléhal "nějaký sv.Vaclav" kdy to pozastavil, zbrzdil na cca1100 let "nějaký Boleslav".

|  5 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…