Pěstitelský rekord. Policie objevila skoro osm set rostlin marihuany

14.05.2012 19:10

Téměř osm stovek rostlin marihuany objevili policisté v pěstírně na Pardubicku. Mezi kolegy protidrogovými kriminalisty tak drží rekord. Provozovatele odhalila neúměrně vysoká spotřeba elektřiny.

Pěstitelský rekord. Policie objevila skoro osm set rostlin marihuany
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Policie v ČT zajistila důkazy

Tak velkou zásobu marihuany asi nečekal z policistů, kteří na upozornění energetiků velkopěstírnu objevili, nikdo. Vždyť při posledním zásahu v prostorách pod obchodem se smíšeným zbožím v centru východočeské metropole odvezli muži zákona ani ne třetinu ze současného množství nelegálních rostlin.

Pěstitelé, kteří si tentokrát ukousli pořádný kus koláče, odhalila policie tradičním způsobem. Zařízení pro pěstování marihuany ve vnitřních prostorách totiž spotřebuje značné množství energie, které by dům u obce Choltice odebírat nemohl. Policisty na neobvyklá čísla upozornili přímo energetici, jak informovala ČTK. Pachatelé se pokusili zabránit odhalení tím, že elektřinu odebírali nelegálně. Podle policejního mluvčího Lukáše Maiera byl dům opuštěný.

O rostoucím napětí mezi gangy pěstujícími marihuanu ve velkém informovala nedávno televize Nova. Převážně vietnamské zločinecké skupiny se prý v poslední době ozbrojují, přičemž v oblibě mají zejména české samopaly typu Škorpion. Předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter k tomu pro ParlamentníListy.cz uvedl, že informace o vietnamských zločineckých skupinách zaměřených na prodej marihuany jsou zavádějící.

Většinu pěstíren prý v ČR provozují cizinci a nezaměstnané a zadluženén vietnamské dělníky pouze využívají jako levnou a odolnou pracovní sílu. Winter zároveň vyzval státní orgány, aby z výnosů společnosti ČEZ zakoupily pro každý kraj jeden speciální vůz, který dokáže měřit spotřebu energie v jednotlivých stavbách a pěstírny tak snadno odhalí. Takové vybavení by podle něj ušetřilo policistům měsíce práce na jednotlivých případech.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Ivánek

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…