Piráti a STAN jdou spolu. Bude to změna pro Česko, říká Rakušan

12.01.2021 9:36

Předseda hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Vít Rakušan na sociálních sítích poděkoval členům Pirátů, že dali šanci koaliční spolupráci. Společná kandidatura obou subjektů ve sněmovních volbách, kterou Piráti definitivně schválili v dnes skončeném internetovém hlasování, má podle něj chuť a šanci změnit poměry v Česku a posunout ho do 21. století.

Piráti a STAN jdou spolu. Bude to změna pro Česko, říká Rakušan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš a Vít Rakušan

Koalice získala minulý týden 92 procent hlasů širšího vedení STAN, ve webové anketě Pirátů ji pak podpořilo téměř 79 procent hlasujících. Rakušan dnes na Facebooku uvedl, že podle členů Starostů byli Piráti preferovaným partnerem. "Také si to myslím. Máme společnou chuť něco změnit, jsme pracovití, féroví. Chceme zastupovat lidi, ne sami sebe," uvedl.

Členům Pirátů poděkoval za odvahu, kterou podle něj při hlasování projevili. "Myslím, že společně máme šanci opravdu změnit poměry v naší zemi a posunout se do 21. století," uvedl. Koalici podle Rakušana nebude tížit minulost.

Zmínil v té souvislosti nedávnou fotografii ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO), na které je mimo jiné kamenem zatížený stoh papírů. "Člověk, který nechápe, že tenhle šutr symbolizuje starý svět mocné a lidi dusící byrokracie, už tady vládnout nemá. A s podporou naší koalice tenhle svět, tihle lidé, tohle zaseklé kolečko ve dvacátém století, počítat opravdu nemůže," napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…