Pompeo? Válka je pro Česko povinná, když to řeknou USA! píše analytik

12.08.2020 11:52

Cesta Mika Pompea do České republiky nás má prý za cíl dostat do obchodní války s Čínou. Myslí si to komentátor Argumentu Ivo Šebestík. „Není to válka, jakou by tyto země mohly cokoliv získat, je to však válka povinná! Nepřítel Ameriky je také nepřítelem Česka! A je lépe se mýlit se Spojenými státy než mít pravdu s… No i s Čínou, to se rozumí,“ glosoval Šebestík. Cílem Pompea je prý i prosazení amerických dodavatelů pro dostavbu jaderných elektráren v Česku.

Pompeo? Válka je pro Česko povinná, když to řeknou USA! píše analytik
Foto: Repro vláda USA
Popisek: Mike Pompeo při proslovu o úloze USA ve světě

Na komentátorském webu Argument vyšla glosa Ivo Šebestíka na návštěvu amerického ministra zahraničí Mika Pompea v České republice. Na úvod napsal, že jméno Mike Pompeo je podobné římskému velikánovi Gnaeusu Pompeovi, který si svými skutky získal přízvisko Magnus, tedy Veliký.

Celá glosa ZDE:

Anketa

Chtěli byste na území ČR nastálo vojáky USA, jak si přeje Alexandr Vondra?

6%
94%
hlasovalo: 23672 lidí

Americký Pompeo však prý nemá s tím římským společného téměř nic. Spíš než Magnus by si prý zasloužil přezdívku Minimus. „Rozhodně nebude mít na svém kontě vůbec nic, s čím by vstoupil slavně do historie. A že by jeho příjmení přečkalo dvě tisíciletí v kronikách, archivech, knihách i v paměti lidské, lze pochybovat více než úspěšně,“ myslí si Šebestík.

Pompeo prý přijel do České republiky z bitevního pole, které se pro Spojené státy nevyvíjí vůbec dobře. Jde prý o to, že USA nedokážou obstát v technologické válce s Čínou, a tak musí prý americký šéf diplomacie vyrazit do Evropy a snaží se přesvědčit zdejší „vazaly“, aby se připojili do obchodní války s asijskou velmocí. „Není to válka, jakou by tyto země mohly cokoliv získat, je to však válka povinná! Nepřítel Ameriky je také nepřítelem Česka! A je lépe se mýlit se Spojenými státy než mít pravdu s… No i s Čínou, to se rozumí,“ glosoval Šebestík.

Prý se v České republice Pompeo nemůže setkat s ničím jiným, než se stoprocentním porozuměním, stejně tak jako se se stoprocentním porozuměním zde setkávala Moskva. Prý u malých zemí často chybí koncepce vlastní zahraniční politiky, což představitelům těcho menších států prý nedává šanci na udržení rozumného mezinárodního postoje. Prý je téměř jisté, že Česká republika bude do cizího sporu mezi USA a Čínou zavlečena, stejně tak jako do boje s Ruskem.

„Těžko asi kritizovat politiky, pokud hrají se slabými kartami, jaké jim začátkem devadesátých let 20. století per omnia saecula saeculorum odkázali Václav Havel a jeho nový polistopadový divadelně politický ‚pražský výběr‘, jenž urputně drží bezectný směr domácí i zahraniční politiky dodnes,“ pokračoval komentátor.

Anketa

Podporujete záměr EU, aby muž musel být dva měsíce povinně na rodičovské dovolené (Jinak by se zkrátila doba čerpání) ?

hlasovalo: 9768 lidí

Prý tedy máme žádat aspoň o to, aby naši představitelé neprojevovali tak moc „svazácké“ nadšení, zatímco budou jednat se zástupcem USA. Prý pokud již tančí na minovém poli, tak ať si alespoň nekladou pod sebe další miny, jež byly často nakladeny cizí mocností a jejichž výbuchy by prý mohly rozorat i naše pole. Prý stačí to, že většina mainstreamu včetně veřejnoprávních médií se bude snažit prosadit pro dostavbu jaderných elektráren americké dodavatele, i to je dle Šebestíka jedním z cílů Pompea v Praze.

„Kuriózním bodem jednání v Praze bude ale jistě česká podpora bojkotu německo-ruského projektu Nord Stream II, která je jablkem sváru mezi Washingtonem a Berlínem. To bude česká reprezentace nejspíš tančit farandolu rovnou mezi dvěma minovými poli,“ zakončil komentátor svoji glosu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…