Potomci vás budou proklínat, napsal čtenář. Ale ministr Herman se prý nebojí

25.07.2015 16:33

Čtenář pod přezdívkou Venos se na profilu ministra kultury Daniela Hermana (KDU–ČSL) zeptal na situaci ohledně muslimských uprchlíků. Obává se totiž jejich radikalizace.

Potomci vás budou proklínat, napsal čtenář. Ale ministr Herman se prý nebojí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

„Cítíte odpovědnost za zločiny, které zde budou tito vaši hosté ve jménu islámu páchat? Nebojíte se, že vás naši potomci budou proklínat?“ zeptal se čtenář. A ministr odpověděl: „Naše vláda má program na pomoc uprchlíkům a lidem v nouzi, který také uskutečňujeme. Chceme ale sami rozhodovat o podmínkách, počtech a způsobu pomoci druhým,“ konstatoval. Podle něj se právě tímto způsobem snaží vláda eliminovat rizika spojená s případným zneužíváním současné humanitární krize islamistickými radikály.

„Je třeba rozlišovat mezi duchovním poselstvím islámu a jeho zneužíváním radikálními skupinami napojenými na teroristické organizace. Rozhodně nechceme vést ‚křížovou válku‘ proti islámu, ale se vší razancí se musíme vypořádat s islámským terorismem, stejně jako s terorismem a násilím jakéhokoli jiného druhu,“ napsal čtenáři Herman.

Otázku i s odpovědí najdete ZDE.

Čtenářku vystupující pod nickem Violka13 zajímali posudkoví lékaři. „Z jakého důvodu dáváte za peníze daňových poplatníků takové pravomoci a kompetence posudkovým lékařům, kteří se chovají diskriminačně a jejichž rozhodování je založeno na momentální chuti přiznat či nepřiznat. Pracovala jsem 25 let, a to co jsem zažila na ČSSZ bylo ponižování a jednání s pozice státem přidělené moci. Je ostudou tohoto státu, že dává pravomoci lidem, kteří dle zákona nemají žádnou odpovědnost. Pokud platím a odvádím do tohoto systému, jak je možné, že státem držený institut nemá odpovědnost?“ stěžuje si.

A Herman, přestože má v gesci jiný obor, odpovídá. „Vzhledem k tomu, že se jedná o problematiku jiného resortu, požádal jsem o podkladový materiál kolegy, kteří se daným tématem zabývají. Z údajů, jimiž MPSV disponuje, vyplývá, že většina osob posuzovaných pro různé dávky a služby sociálního zabezpečení, je s prací posudkových lékařů spokojena,“ zkonstatoval s tím, že v žádném případě posudkoví lékaři nemají kompetenci rozhodovat o dávce nebo službě sociálního zabezpečení. 

Otázku i s odpovědí najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…