Právě teď odtékají peníze z DPP, varoval v ČT Svoboda

20.08.2012 19:25

Podle pražského primátora Bohuslava Svobody má odvolání Vladimíra Liche z dopravního podniku už teď následky. V televizi varoval, že už v tuto chvíli odtékají prostředky tam, kam nemají. A Pražané přicházejí o peníze.

Právě teď odtékají peníze z DPP, varoval v ČT Svoboda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

„V tuto chvíli zase začaly odtékat prostředky, kam nemají,“ varoval v Interview ČT24 primátor Bohuslav Svoboda. „Apeluji na všechny, kteří se dívají, ať pozorně sledují další vývoj,“ vzkázal směrem k divákům.

Podle něj udělal odvolaný šéf DPP Vladimír Lich řadu kroků, aby neprůhledným tokům peněz z podniku zabránil. Jenže to, co se odehrálo na dozorčí radě (tedy jeho odvolání jak z postu generálního ředitele, tak šéfa představenstva), je prý krok, který vše vrací zpátky. Jako příklady uvedl zastavený forenzní audit či chystaný audit na všechny zakázky od roku 2000.

To ale podle Svobody nebude možné provést. Zakázek je kolem deseti tisíc, takže takový potenciální audit by stál desítky, až stovky milionů korun a trval by dva až tři roky.

„Já jsem do politiky vstoupil proto, aby tady takové věci nebyly,“ odmítal vinu Svoboda. Hájil i svoji stranu, přestože pro odvolání Liche hlasovali i jeho kolegové. „Já tady mohu zodpovědně prohlásit, že tyto praktiky nejsou praktikami ODS,“ ujišťoval. Může se prý stát, že někdo udělá něco, co není slučitelné s etikou apod., ovšem jednání takového člověka okamžitě není slučitelné s ODS.

Jak k tomu přistoupí TOP 09, je prý jejich věc. Od počátku spolupráce mají stanoveno, že každá partaj si bude řešit své personální problémy. Až poté následují koaliční jednání. „Jediný správný postup bude zaujmout stanovisko k panu Nouzovi a jak se bude jeho situace vyvíjet dál,“ nastínil přesto Svoboda.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…