Přečtěte si. Paroubek napsal papeži dopis o církevních restitucích

06.04.2013 9:33

Vůdce národních socialistů Jiří Paroubek dnes napsal dopis papeži Františkovi. Vyjádřil mu podporu v jeho dosavadních postojích a přání, že bude v nastoleném kursu pokračovat. Vlastním důvodem jsou však české církevní restituce.

Přečtěte si. Paroubek napsal papeži dopis o církevních restitucích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek oceňuje papežův důraz na podporu chudých a volání po návratu k prostotě. „Ačkoli jsem členem jiné křesťanské církve, Církve československé husitské, s velkým potěšením sleduji všechna vyjádření Vaší Svatosti ohledně poslání katolické církve, k podpoře chudých a bezmocných na tomto světě a o návratu katolické církve k neokázalosti a prostotě,“ píše v dopise.

Restituce jsou gigantickým darem od státu

V souvislosti s těmito názory žádá Paroubek papeže o vyjádření k církevním restitucím. Restituce označuje za dar státu církvím, a to navíc za situace, kdy probíhá hospodářská krize, kvůli které vláda šetří právě na těch, k jejichž ochraně papež vyzývá.

„V dnešní době tak Česká republika na jedné straně šetří především na potřebných, snižuje sociální dávky chudým a nemocným a krátí důchody seniorům a na druhé straně poskytuje církvím gigantický dar v hodnotě desítek miliard Kč,“ vysvětluje Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…