Přednostní očkování Pavla Sehnala nebylo trestním činem, uzavřela policie

15.04.2021 13:08

Předseda Aliance pro budoucnost Pavel Sehnal se nechal letos v březnu přednostně naočkovat v Nemocnici Na Bulovce proti covidu-19, ačkoli nepatřil k lidem, kteří na vakcínu měli v té době nárok. Případem se zabývala policie, který nyní došla k závěru, že se o trestní čin nejednalo, jak informovala Česká televize.

Přednostní očkování Pavla Sehnala nebylo trestním činem, uzavřela policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal, předseda Aliance pro budoucnost

O očkování Pavla Sehnala informoval jako první server Seznam Zprávy. Sehnal však tvrdil, že na vakcínu nárok měl, protože je majitelem a ředitelem zubní kliniky a zdravotnického zařízení Lázně Praha.
 
„Jsem majitel Bulovka Dental Clinic, mám tam zubní lékaře a jsem s nimi v pravidelném styku. Kolegové mě žádali, abych tam šel s nimi,“ uvedl Pavel Sehnal pro Seznam Zprávy.
 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 
Případem se poté začala zabývat policie, která nyní uvedla, že se o trestní čin nejednalo. Tisková mluvčí pražské policie Eva Kropáčová k vyšetřování uvedla, že policie vyhodnotila dostupné informace a nebylo zjištěno jednání mající znaky trestného činu.
 
Pavel Sehnal nedávno přestavil svůj nový projekt Aliance pro budoucnost, který v současné době reprezentuje hned čtyři politické strany hlásící se k pravici. Konkrétně sdružuje politiky bývalé Občanské demokratické aliance, Agrární demokratické strany, Strany konzervativní pravice – Řád národa a Demokratické strany zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…