Razie u „ministra": Brněnský lidovec má u sebe policii

18.10.2022 10:50

Policie dnes zasahuje na brněnském magistrátu. Informaci Radiožurnálu i ČTK potvrdil mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. Nic bližšího ale nesdělil.

Razie u „ministra": Brněnský lidovec má u sebe policii
Foto: kduprobrno.cz
Popisek: Petr Hladík (KDU-ČSL)

Podle informací ČTK policisté zasahují na bytovém odboru a jsou také v kanceláři u primátorčina náměstka Petra Hladíka (KDU-ČSL). Informaci o zásahu ČTK potvrdil i mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej, neuvedl ale žádné bližší informace.

„Mohu uvést, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Podávání informací má vyhrazeno Vrchní státní zastupitelství v Olomouci," uvedl Ibehej. ČTK se snažila získat vyjádření Hladíka, jeho mobilní telefon je ale vypnutý. Bytovou politiku má nyní na starost primátorčin náměstek Jiří Oliva (ČSSD), který ČTK řekl, že nemá žádné informace a je nyní na jednání o koalici u brněnské primátorky Markéty Vaňkové (ODS).

Dosavadní primátorčin náměstek a lidovecký místopředseda Hladík by měl ve vládě nahradit ministryni životního prostředí Annu Hubáčkovou (za KDU-ČSL), která začátkem října předala premiérovi Petrovi Fialovi (ODS) rezignaci, odůvodnila ji zdravotními důvody.

Policisté nedávno v Brně zasahovali kvůli bytům ve spojitosti s radnicí Brno-střed. V souvislosti s touto městskou částí je obviněno osm lidí, dva z toho jsou ve vazbě. Jedním je předseda bytové komise a politik ODS Otakar Bradáč, druhým jednatel realitní kanceláře Zdeněk Červinka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…