Roušky nechat! hlásá Maďar. A přišlo FOTO. Budete koukat

14.02.2022 11:56 | Ze sítí

Epidemiolog Roman Prymula na CNN Prima News prohlásil, že v polovině března bychom mohli odložit respirátory. V obdobném duchu se vyjádřil i další epidemiolog Rastislav Maďar v nedělních Otázkách Václava Moravce. A v tu chvíli se ozval pirátský expert na právní otázky v oblasti zdravotnictví. Bez okolků označil Maďara za pokrytce. Pomohl si k tomu fotkou, kde docent stojí spolu s generálem Pavlem a respirátory nemají.

Roušky nechat! hlásá Maďar. A přišlo FOTO. Budete koukat
Foto: Repro Rastislav Maďar
Popisek: Epidemiolog Rastislav Maďar

Rastislav Maďar v nedělních Otázkách Václava Moravce prohlásil, že pokud se epidemická situace bude vyvíjet v rámci, v jakém se vyvíjí teď, to znamená, že počty pacientů ležících v nemocnicích prudce neporostou a nálož viru v populaci začne postupně klesat, mohli bychom roušky odložit asi tak v polovině března.

Jenže pirátský expert na právo v oblasti zdravotnictví Ondřej Dostál mu hned otloukl o hlavu deset dní starou fotku, na které Maďar rozpráví s potenciálním kandidátem na prezidenta generálem Petrem Pavlem.

„Dnes večer opět příjemné setkání s panem generálem Petrem Pavlem v Ostravě. Jeho znalost regionu a aktuálních problémů kraje je obdivuhodná. Přitom o Moravskoslezském kraji mluví velmi hezky a se zájmem,“ ocenil Maďar.

Rastislav Maďar promlouvá

Na tom by nebylo nic špatného. Dostál však otloukl Maďarovi o hlavu, že 4. února rozprávěl s generálem Pavlem v uzavřeném prostoru bez roušky.

„V Ostravě byl zjevně březen už minulý týden. Jak u té Velké říjnové socialistické revoluce, co byla v listopadu. Nebo jde prostě o pokrytectví. Plebs vs. honorace. Quod licet Iovi, non licet bovi,“ sáhl Dostál k latinskému úsloví, které se do češtiny nejčastěji překládá jako „Co je dovoleno Bohovi, není dovoleno volovi“.

Ondřej Dostál promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…