Roztržka mezi USA a Tureckem. Kvůli zadrženému americkému pastorovi padla silná slova

29.07.2018 8:53

Šef Bílého domu Donald Trump pohrozil tureckému prezidentovi sankcemi v případě, že nepropustí zadržovaného amerického pastora. Ten v návaznosti na to prohlásil, že pokud budou muset čelit sankcím, neustoupí ani o krok. „Neměli by zapomínat, že ztratí upřímného partnera," dodal turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Roztržka mezi USA a Tureckem. Kvůli zadrženému americkému pastorovi padla silná slova
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Erdogan zároveň také pohrozil, že se Ankara obrátí na mezinárodní arbitráž, pokud Spojené státy zablokují prodej stíhaček F-35 do Turecka. Uvedl, že Ankara si může obstarat jiné letouny od jiného dodavatele, informovala ČTK.

„Spojené státy uvalí na Turecko rozsáhlé sankce za dlouhé zadržování pastora Andrewa Brunsona, skvělého křesťana a otce a také báječného člověka," napsal Trump ve svém tweetu s tím, že pastor tím hodně trpí. „Tento nevinný člověk víry by měl být propuštěn okamžitě," dodal Trump.

Americký pastor Andrew Brunson byl v uplynulém týdnu přemístěn do domácího vězení, po jednadvaceti měsících v turecké vazební věznici. V Turecku působil více než dvě desetiletí. Podezřelý je ze špionáže a podpory terorismu, v případě usvědčení mu hrozí až pětatřicet let ve vězení. Brunson však obvinění odmítá.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…