Senátor Láska podpořil akci Milion chvilek a rozstřílel při tom Visegrád

20.02.2020 20:40

Zatímco premiér Andrej Babiš (ANO) volá po co nejužší spolupráci v rámci Visegrádské čtyřky, hudebník Michael Kocáb nebo senátor Václav Láska varují, že V4 je toxické uskupení, před kterým by se Česká republika měla mít na pozoru.

Senátor Láska podpořil akci Milion chvilek a rozstřílel při tom Visegrád
Foto: ČT24
Popisek: Václav Láska

Hudebník Michael Kocáb označil v listopadu loňského roku Visegrádskou čtyřku spojující Polsko, Česko, Slovensko a Maďarsko za nebezpečné uskupení a vyzval k jeho zrušení. Naproti tomu předseda vlády Andrej Babiš (ANO) dal jasně najevo, že na V4 spoléhá.

Senátor Václav Láska se postavil na stranu kritiků Visegrádu. Na sociální síti Facebook konstatoval, že se považuje za pravicově smýšlejícího člověka a navzdory tomu, co hlásají některé novinové titulky, že vztah pravice ke spolku Milion chvilek pro demokracii ochladl, jeho vztah k tomuto uskupení prý, obrazně řečeno, ledničkou rozhodně neprošel.

Když Milion chvilek tvrdí, že si nepřeje, aby se Česko vydalo na maďarskou či polskou cestu, Láska s tímto názorem souhlasí.

Já současnou situaci v Maďarsku a Polsku považuji za odstrašující případ toho, kam se může vydat evropský stát. Přístup těchto zemí k právu, justici, nezávislosti médiím, lidským právům a dalším věcem je děsivý. Nemá nic společného s demokracií. A opravdu hodně moc nechci, aby se naše země dala cestou těchto dvou zemí. A když jsem to nakousl, dokousnu to. Tolik vzývaná spolupráce V4 Česku škodí. Ano, jsou to nejbližší sousedé. Ale stavět evropskou spolupráci na paktování se s nejméně demokratickými režimy v celé Evropské unii, to je špatně,“ nešetřil kritickými slovy Láska.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Právě Polsko a Maďarsko podle Lásky ukazují, kudy se nemáme vydávat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …