Server přidal ke kauze Dozimetr vysokou političku ANO. Babiš na tiskovce zuřil

01.09.2022 18:27 | On-line

Nejen politici STAN mají mít styky s osobami obviněnými v kauze Dozimetr, která se týká hospodaření pražského dopravního podniku. Ve spojení s jedním z obviněních měla být také někdejší hejtmanka Karlovarského kraje a členka předsednictva hnutí ANO Jana Mračková Vildumetzová. Podle serveru Novlivní.cz se tato poslankyně se svým manželem – politikem ODS Janem Mračkem – dlouhodobě stýkala se stíhaným podnikatelem Zakaríou Nemrahem. „Je to známý mého manžela,“ nepopírá styky s obviněným politička.

Server přidal ke kauze Dozimetr vysokou političku ANO. Babiš na tiskovce zuřil
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí
Jana Mračková Vildumetzová, která je kvůli své funkci místopředsedkyně Poslanecké sněmovny i jednou z nejvýše postavených političek hnutí ANO, se podle zjištění serveru Neovlivní.cz měla se Zakaríou Nemrahem stýkat často a podle svědecké výpovědi prý byl mezi manžely Mračkovými a Zakaríou Nemrahem blízký vztah.

Právě Nemrah je přitom jednou z ústředních postav organizované skupiny kolem někdejšího náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (exSTAN). Nemrah podle policie ovlivňoval veřejné zakázky v Praze a měl se podílet na rozdělování úplatků z veřejných zakázek, zejména pražského dopravního podniku.

„Znali se všichni tři delší dobu, bylo to až na přátelské bázi. Zaki (přezdívka Nemraha, pozn. red.) za nimi jezdil i na Karlovarsko, odkud Mračkovi pocházejí,“ uvádí server Neovlivní.cz o stycích Nemraha a Mračkové Vildumetzové.

Politička podle serveru styky se stíhaným podnikatelem nepopírá, v rozhovoru se serverem se však prý snažila tyto vazby bagatelizovat a tvrdila, že společně nikdy nedělali žádný byznys. „Je to známý mého manžela,“ měla také uvést v rozhovoru pro Neovlivní.cz.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš dostal ohledně styků Mračkové Vildumetzové s podnikatelem zapojeným do kauzy Dozimetr otázku na čtvrteční tiskové konferenci hnutí ANO před schůzí Sněmovny o vyslovení nedůvěry vládě. „Byla na vašem jednání také Jana Mračková Vildumetzová? Protože server Neovlivní.cz přinesl informace, že se scházela s mužem, který je obviněný v kauze Dozimetr. Na dotazy novinářů ty kontakty nepopřela. Tak jestli jste s ní o tom mluvili, chtěli po ní vysvětlení? Spatřujete v tom problém?“ tázala se redaktorka České televize.

Babiš na dotaz reagoval odmítavě. „Paní Mračková se schází se svým manželem… Takže je to dezinformace…“ řekl.

Po další snaze redaktorky o dotaz ji ihned utnul. „Server lže. To je ten známý server, který o nás lže od rána do večera. Nezveřejnil vyjádření paní Mračkové. Paní Mračková má manžela, s kterým chodí někde, a s tím dotyčným pánem se scházel její manžel, co je funkcionář z ODS. A paní Mračková má covid,“ řekl nakonec.

Předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová následně také upozornila, že server „nemluví o jejím manželovi, panu Mračkovi, který je vysokým funkcionářem ODS“. Ten je dle ní kamarádem Nemraha a Mračková Vildumetzová „je prostě jenom vedlejší produkt toho hlavního problému“.

Jan Mraček, který má být podle Schillerové kamarádem Nemraha, je předsedou oblastního sdružení ODS v Chebu a s Janou Vildumetzovou se oženil v roce 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …