Slováci solidárně s Čechy vyhostí tři ruské diplomaty. Další země je asi budou následovat

22.04.2021 17:40

Slovensko rozhodlo o vyhoštění tří pracovníků ruského velvyslanectví. V souvislosti s kauzou Vrbětice to dnes oznámil novinářům premiér Eduard Heger. Ruští diplomaté dostali na odjezd ze země týden. Podle slovenského premiéra nemůže Slovensko tolerovat, když zástupci cizích diplomatických misí nerespektují dohodnutá pravidla. Další vyhošťování ruských diplomatů v dalších spojeneckých zemích budou zřejmě následovat, informoval v ČT ministr zahraničí Jakub Kulhánek.

Slováci solidárně s Čechy vyhostí tři ruské diplomaty. Další země je asi budou následovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milion chvilek zorganizovalo protest před ruskou ambasádou v reakci na poslední zprávy o výbuchu ve Vrběticích

Předseda slovenské vlády vyjádřil solidaritu s Českem, které se dostalo do diplomatické roztržky s Moskvou kvůli důvodnému podezření na zapojení ruských zpravodajců do exploze muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014.

Česká republika podle slov premiéra Andreje Babiše, vicepremiéra Jana Hamáčka a ministra zahraničí Jakuba Kulhánka na dnešní tiskové konferenci zastropuje a tím pádem sníží počet diplomatů a administrativně technických pracovníků na ruském velvyslanectví v Praze podle současného stavu na české ambasádě v Moskvě. Rozhodnutí je platné ode dneška, Rusko má na stažení pracovníků čas do konce května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…