Sněm hnutí ANO pozoroval ministr vnitra. Po prvním výstupu Babiše to přišlo

12.02.2022 16:03

V sobotu ráno odstartoval v Praze na Chodově volební sněm hnutí ANO. Dosavadní šéf Andrej Babiš neměl protikandidáta, a tak obhájil post předsedy. Následně se jeho prvním místopředsedou stal Karel Havlíček, jenž rovněž neměl protikandidáta.

Sněm hnutí ANO pozoroval ministr vnitra. Po prvním výstupu Babiše to přišlo
Foto: Vít Hassan
Popisek: Andrej Babiš pronáší projev na volebním sněmu hnutí ANO.

Babiš svůj kandidátský projev na předsedu hnutí proto koncipoval jako tvrdý útok na vládu Petra Fialy (ODS). „Rusnokova drahota, Fialova bída, pětikoalice obírá lidi a sobě si přidává.“ Šéf hnutí ANO házel jeden slovní granát za druhým. I na novináře, které označil za „poslušné mopslíky“ nové vlády. 

„Ublíženost, sebechvála a bezostyšné lži. V tom byl projev AB autentický. Zbytek, včetně předstíraného zájmu o lidi nebo planých řečí o sjednocování společnosti, byl dobře ušitý oblek, který však panu Babišovi vůbec nepadne,“ poznamenal ke sněmu a k projevu premiéra Babiše šéf STAN Vít Rakušan.

Komentátor Petr Honzejk se pak na svém twitterovém účtu pochlubil s chybou, jíž se dopustil. „Povedla se mi zábavná minela. Začal jsem sledovat sněm hnutí ANO. Úvod projevu Andreje Babiše byl standardně neuvěřitelný, tož jsem ho glosoval dvěma tweety. Pak mně ale začalo připadat, že se i na své poměry až moc opakuje. A ano, byl to projev z minulého sněmu! Omlouvám se!“ uvedl.

„Richard Brabec právě na sněmu ocenil, že různá názorová křídla v hnutí ANO sice existují, ale neválčí mezi sebou přes média jako se to děje v tradičních stranách… Vy znáte nějaké to křidélko?“ okomentoval průběh sněmu novinář Václav Dolejší.

„Já jsem asi v ANO levicová frakce, tvrdí emotivně Andrej Babiš na tomto videu. Přijde mi, že tento jeho proslov patřil zatím k nejzajímavějším chvílím na sněmu ANO, který od rána sleduji. Brzy přidám další videa i článek,“ poukázal reportér Aktuálně.cz Radek Bartoníček, následně svými dalšími tweety upozorňoval i na další své texty o sněmu hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

15:00 Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Podle komentátora bychom se neměli cítit útoky primitivů, jako je P…