Sněmovna by dnes mohla dospět k rozhodnutí o rozšíření EET

07.06.2019 6:10

Sněmovna by dnes mohla dospět na pátý pokus k závěrečnému hlasování o vládní novele, jež rozšiřuje elektronickou evidenci tržeb na další obory podnikání. Ve finále je také například určité rozšíření pravomocí zpravodajských služeb, změny v rekreačním poplatku a ve schvalování investičních pobídek.

Sněmovna by dnes mohla dospět k rozhodnutí o rozšíření EET
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozšíření zákona o EET ve třetím čtení ve sněmovně. Týká se například také chovu velbloudů nebo námořní dopravy

Odpoledne by poslanci měli dostat požadovanou zprávu o způsobu doplacení dvou miliard korun na sociální služby. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) a ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) se však nedohodly, odkud peníze vzít. Rozhodne až vláda, zřejmě v pondělí.

Ohledně rozšíření EET poslancům zbývá hlasovat ještě o zbývajících šesti desítkách úprav ODS, které se týkají vyřazení oborů ekonomických činnosti podle úřední klasifikace. Ve středu Sněmovna rozhodování přerušila potom, co ČSSD ohlásila, že podpoří vynětí části sociálních služeb z EET. Podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) postup sociální demokracie odporuje koaliční dohodě. Předseda ČSSD Jan Hamáček ale věc za fatální nepokládá.

Předloha v reakci na verdikt Ústavního soudu především rozšiřuje evidenci tržeb na ostatní obory, které jí dosud nepodléhaly, například na řemeslníky, zdravotnická zařízení nebo podnikatele v zemědělství. Zatím platí hlavně pro obchod, restaurace a hotely. Novela obsahuje i úpravy daně z přidané hodnoty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…