Spor Babišovy firmy s farmářem, kterému vypálila pole, se protahuje. Naposledy se omluvil advokát Agrofertu

01.08.2017 20:39

Spor zemědělce Bohumíra Rady o Agro Jevišovice se protahuje. 20. července se mělo konat soudní řízení Krajského soudu v Brně, avšak, jak uvádí server Forum24.cz, na základě žádosti právního zástupce firmy NAVOS patřící do holdingu Agrofert Andreje Babiše bylo stání odloženo.

Spor Babišovy firmy s farmářem, kterému vypálila pole, se protahuje. Naposledy se omluvil advokát Agrofertu
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Rada v současné době vyzývá Babiše, aby se přestal vyhýbat spravedlnosti a sedl za stůl a napravil podvody. Píše to alespoň v dopise, který šéfovi hnutí ANO zaslal. Soudní jednání se mělo týkat sporu o neplatnost smluv, na základě kterých měl Agrofert Agro Jevišovce získat. 

Šlo o první stání po šesti letech od podpisu smluv. Rada se tak domnívá, že protistrana získala strach z důkazů, které předložil. „Skupina Agrofert nikdy řádně nevlastnila akcie Agro Jevišovice,“ uvádí Rada. A předkládá, že akcionáři měli být poškozeni v řádu stovek milionů korun.

„To nebylo svobodné rozhodnutí. To bylo násilné převzetí společnosti Agro Jevišovice, kdy se dohodl s bankami, de facto mě ždímal ze všech stran. K tomuto kroku došlo na konci roku 2010, vlastní převod akcií proběhl v roce 2011,“ podotkl Rada již dříve. 

S předsedou hnutí ANO Babišem se Rada pře kvůli škodě přesahující dle jeho slov 11 milionů korun a o spálené obilí na poli za zhruba čtyři miliony korun.

„Dalším sporem Rady s Agrofertem je insolvenční návrh na sedlákův podnik Agro Boskovštejn. Podle mluvčího Agrofertu Karla Hanzelky dluží jevišovickému podniku 8,5 milionu korun. Podle Rady je za návrhem Babišova snaha ho zničit. Podle insolvenčního návrhu existuje více věřitelů Radova podniku, zatím se však podle insolvenčního rejstříku přihlásilo pouze Agro Jevišovice. Rada návrh považuje za šikanózní,“ dodává Forum24.cz.

Původní text ZDE

Server Echo24.cz si pak všímá aktivistů ze skupiny Andrejovy účtenky vrátíme Andrejovi (AUVA), kteří v den Babišovy svatby organizovali tzv. spanilou jízdu. Nyní vyzvali šéfa hnutí ANO k veřejné debatě, kdy chtějí mimo jiné probrat jeho střet zájmů i podnikatelských aktivit. Skupina vznikla s cílem boje proti EET, která prý poškozuje malé podnikatele. 

„Veřejně Vás vyzýváme, dejte nám termín a my uspořádáme veřejnou debatu, kde probereme všechny naše argumenty, o kterých tvrdíte, že je nemáme. Debata bude s jedním mikrofonem a obrazovkou. Jeden bude vždy mluvit a ostatní budou reagovat na obrazovku z telefonu nebo počítače. Celkový formát s Vámi předem prodiskutujeme. Předem vylučujeme, že bychom šli do jakéhokoli pořadu, který byste měl pod taktovkou. Viděli jsme pár takových debat, vždy nechali mluvit jen Vás a ostatní účastníky usměrňovali. Budeme slušní a budeme věcní. Chceme probrat Váš populismus, proč to vše děláte, Váš střet zájmů, Vaše praktiky v podnikání, nesmyslné zákony, které jste vydal Vy i vláda, ve které jste vládl. Chceme probrat i Vaši knihu,“ píše skupina.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…